در سال ۹۶ چند کافی شاپ در تهران پلمپ شد؟

ساخت وبلاگ
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین اسکندر آزموده رییس اتحادیه آبمیوه و بستنی، گفت: اکثر کافی‌شاپ‌هایی که به ارایه قلیان می‌پردازند، فاقد پروانه کسب هستند و به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند.  شاید هر یک از شهروندان و به‌ویژه قشر جوان که تردد بیشتری به کافه‌ها و کافی‌شاپ‌ها دارند حداقل چند کافه، کافی‌شاپ یا رستوران را بشناسند که سرویس قلیان ارائه می‌کنند. این موضوع گرچه ممکن است برای متولیان این واحدهای صنفی سودده بوده و برای علاقه‌مندان استعمال قلیان هم مطلوب ارزیابی شود، اما به‌هرحال نمی‌توان منکر شد این اصلا اتفاق جالبی نیست که در محیطی که عده‌ای غذا یا انواع دسرها و نوشیدنی‌ها را سرو می‌کنند، همزمان دود قلیان به مشام برسد.

اکنون در بسیاری از کافه‌ها، کافی‌شاپ‌ها و حتی رستوران‌های شهر چنین اتفاقی رخ می‌دهد و حق مشتریان این اماکن که گاه حتی هزینه‌های گزافی را هم پرداخت می‌کنند نادیده گرفته می‌شود. این در حالی است که طبق قوانین صنفی، فعالیت یک صنف در حوزه صنف دیگر تداخل صنفی محسوب شده و امری خلاف است، اما حداقل در ظاهر، گویا عزمی‌جدی برای مقابله با این مشکل وجود نداشته و به دلیل درآمدزایی قلیان در برابر آن چشم‌پوشی می‌کنند. با وجود این اسکندر آزموده، رئیس اتحادیه آبمیوه و بستنی، که کافی‌شاپ‌های تهران هم جزء صنف او به شمار می‌روند با تاکید بر این‌که ارائه قلیان در کافی‌شاپ‌ها خلاف بوده و قدغن محسوب می‌شود، می‌گوید: «به‌شخصه ندیده‌ام در کافی‌شاپی قلیان ارائه شود.»

تعداد کافه‌هایی که در آن‌ها قلیان ارائه می‌شود بسیار زیاد است. قبول دارید برای فردی که به منظور خوردن غذا یا هر نوع خوراکی به محیطی مراجعه می‌کند، دلچسب نیست که همزمان در میز مجاور او، فردی قلیان دود کند؟

نکته اولی که باید به آن توجه کرد آن است که کافه و کافی‌شاپ، دو بخش مجزا محسوب می‌شوند. در کافه‌ها معمولا غذا سرو می‌شود، اما در کافی شاپ‌ها امکان و مجوز ارائه انواع غذا فراهم نیست و معمولا این واحدها به ارائه انواع نوشیدنی، بستنی و کیک و امثال آن می‌پردازند. کافه‌ها زیرمجموعه صنف رستوران‌ها هستند و در کافی‌شاپ‌ها که زیرمجموعه صنف ما هستند، قطعا اجازه سرو قلیان داده نمی‌شود و اگر واحدی به ارائه قلیان بپردازد، قطعا با آن برخورد می‌شود.

با وجود این، همین حالا بسیاری از کافی‌شاپ‌ها قلیان دارند.

اکثر کافی‌شاپ‌هایی که به این امر می‌پردازند، فاقد پروانه کسب هستند و به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند. ما نیز به‌محض اطلاع‌یافتن از محل کافی شاپ‌های غیرمجاز، موضوع را به اداره اماکن ارجاع می‌دهیم که یا این واحدها مجوزهای مربوطه را دریافت کنند یا اجازه ادامه فعالیت آن‌ها از سوی اداره اماکن داده نشود. اکنون نیز شاید ۹۹ درصد واحدهایی که به ارائه قلیان می‌پردازند، فاقد مجوز و پروانه کار هستند.

یعنی ممکن است سال‌ها یک کافی‌شاپ یا کافه، قلیان بدهد و مسئولان دو صنف متوجه نشوند؟

بازرس‌های اصناف به‌طور معمول بررسی‌های خود را انجام داده و پس از این‌که متوجه فعالیت غیرمجاز واحدها شوند به آن‌ها اخطار داده و موضوع را به اداره اماکن ارجاع می‌دهند. حال اگر شما در سطح شهر کافی‌شاپ‌هایی می‌بینید که تخلفات این‌چنینی انجام می‌دهند بدون مجوزهای اتحادیه فعالیت می‌کنند، اما معمولا ظرف مدت دو تا سه ماه بازرسان ما متوجه فعالیت این واحدها می‌شوند.

پیش از شما با برخی فعالان صنف صحبت کردیم و آن‌ها بر این نکته تاکید داشتند که در موارد متعدد ممکن است واحدها با پرداخت برخی وجوه به ارائه قلیان بپردازند یا بر اساس شرایطی که دارند مثلا بهره‌مندی از امتیازاتی مانند دریافت جواز کسب از سوی خانواده‌های ایثارگران، شرایط بهتری را تجربه کنند. این مسئله را تائید می‌کنید؟ حتی این واحدها می‌گویند که در موارد متعدد ناظرانی از بخش‌های مختلف بوده‌اند که به‌طور مثال یک آی‌فون ایکس دریافت می‌کنند که به مدت یک‌سال به فعالیت‌های یک واحد صنفی و تخلفات آن ایرادی نگیرند.

اصلا چنین موضوعی را نشنیده‌ام و نمی‌توانم آن را تائید کنم، اما اگر در میان فعالان صنف ما، فردی دچار چنین تخلفی شود قطعا با آن برخورد خواهد شد. اگر هم واحدی شاهد عدم برخورد با تخلفات بود بهتر است این مسئله را به اتحادیه ما اطلاع دهد.

برخورد یعنی چه؟ جریمه مادی، پلمب، ابطال پروانه؟

ما طبق قوانین اجازه جریمه نقدی واحدها را نداریم، اما در صورت مشاهده تخلف در گام اول به آن‌ها اخطار داده و پس از آن موضوع را به اداره اماکن ارجاع می‌دهیم که در صورت بی‌توجهی واحدها این امر منجر به پلمب آن‌ها خواهد شد.

چقدر زمان برای پلمب یک واحد یا برخورد موثر با آن لازم است؟

معمولا ما ۱۵ روز پس از اخطار مسئله را به اداره اماکن ارجاع می‌دهیم و در این اداره نیز حدود ۱۰ تا ۱۵ روز زمان لازم است تا به تخلفات رسیدگی شود. بر همین اساس می‌توان گفت حدود یک ماه زمان صرف می‌شود.

با تمام این تفاسیر در سال جاری چند کافی‌شاپ به دلیل این نوع تخلفات پلمب شده‌اند؟

شاید رقمی‌بین هفت تا ۱۰ واحد دارای جواز صنفی به دلیل ارائه قلیان پلمب شده است، اما اگر واحدهای غیرمجاز را هم در نظر بگیریم شاید حدود ۳۰ تا ۴۰ واحد بدون مجوز پلمب شده باشند.

این واحدها از میان چه تعداد کافی‌شاپ پلمب شده‌اند؟

اکنون حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ کافی‌شاپ دارای مجوز در تهران فعالیت می‌کنند و حدود ۵۰ تا ۶۰ واحد غیرمجاز هم شناسایی شده‌اند.

بسیاری از فعالان صنفی بر این باورند که ارائه قلیان می‌تواند منجر به درآمدزایی آن‌ها شود. نظر شما به‌عنوان متولی صنفی چیست؟

به هرحال قلیان مضر است و اگر قرار باشد ما تنها بحث سودآوری را مدنظر داشته باشیم حتی می‌توان گفت فروش مواد مخدر هم درآمدزاست، اما آیا می‌شود در یک واحد صنفی، آن را فروخت؟ قلیان مضر است و به‌شخصه اصلا با درآمدزایی از این شیوه که جان مردم را به خطر می‌اندازد، موافق نیستم.

منبع: آسمان آبی

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 348 تاريخ : پنجشنبه 10 اسفند 1396 ساعت: 14:32

خبرنامه