غذا و نوشیدنی‌هایی برای درمان مسمومیت‌های مسافرتی

ساخت وبلاگ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، مسمومیت غذایی حین سفر از مشکلات شایعی است که بدون شک هیچ یک از ما دوست نداریم در طول مسافرت با آن روبرو شویم. حتی تصور داشتن دل‌ درد در طول سفر هم آزاردهنده است.

داشتن علایمی‌مانند دل درد یا اسهال مسافرتی از نشانه‌های ابتلا به مسمومیت غذایی است و تشخیص و اقدام بموقع برای کنترل این مشکل و کاهش درد امری ضروری است.

مسمویت غذایی در پی خوردن غذای آلوده بروز می‌کند. عوامل اصلی ابتلا به مسمومیت غذایی شامل انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها هستند که می‌تواند مواد غذایی را در هر مرحله‌ای اعم از تهیه یا آماده سازی آنها آلوده کنند.

خوشبختانه بیشتر این مسمومیت‌ها بدون مراجعه به پزشک قابل درمان هستند. همچنین اقدامات ساده‌ای نظیر شستن دست‌ها و طبخ غذا با دمای مناسب می‌تواند از ابتلا به مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کند. البته این اقدامات در صورتی موثر هستند که خودتان مسئول پختن غذای خود باشید.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، در صورت مشاهده علائم مسمومیت غذایی عمل به توصیه‌های ذیر می‌تواند مفید باشد:

۱- نوشیدن مایعات

در صورتی که مسمومیت غذایی مبتلا شدید نخستین نکته بسیار مهم این است که از هدر رفتن آب بدن خود جلوگیری کنید. هرچند از دست دادن آب بدن به شدت علایم مسمومیت بستگی دارد اما به هر حال بدن در این وضعیت املاح حیاتی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم را از دست می‌دهد که این املاح باید با مصرف مایعات مفید، بلافاصله جایگزین شوند.

۲- استراحت کافی

درست است که با استراحت ممکن است بخشی از زمان سفر خود را از دست دهید اما در صورت ناخوشی، استراحت در درازمدت گزینه مناسب‌تری است و به بهبود حال‌تان کمک می‌کند.

۳- استفاده از رژیم غذایی ساده

وقتی حس کردید حال‌تان به تدریج رو به بهبود است، کم‌کم شروع به خوردن غذا کنید. البته سعی کنید با غذاهایی مانند موز، برنج، سیب و نان تست که به آسانی هضم می‌شوند، شروع کنید. هضم این غذاها برای معده راحت‌تر است اما در صورتی که معده این مواد غذایی را پس زد و مجددا حالت تهوع پیدا کردید و غذا را بالا آوردید از خوردن دست بکشید.

۴- پرهیز از برخی نوشیدنی‌ها و غذاها

تا زمانی که بطور کامل احساس بهبود نکردید از مصرف محصولات لبنی و کافئین‌دار و خوردن غذاهای پرچرب اجتناب کنید.

۵- مصرف باکتری‌های مفید

یکی از راه‌های موثر برای حفظ سلامت بدن در طول سفر مصرف باکتری‌های مفید است. به گفته پزشکان، ۷۰ درصد عملکرد سیستم دفاعی بدن انسان به دستگاه گوارش ارتباط دارد. دستگاه گوارش، باکتری‌های مفید را جذب کرده و روند تولید گلبول‌های سفید خون را که وظیفه حفظ ایمنی بدن را دارند، شدت می‌بخشد. البته در صورت تجویز آنتی‌بیوتیک از سوی پزشک، این شیوه دیگر موثر نیست چرا که آنتی‌بیوتیک‌ها تمامی‌باکتری‌ها از جمله انواع مفید آنها را از بین می‌برند. بهتر است پس از پایان دوره درمانی با مصرف برخی مواد خوراکی مانند لبنیات پروبیوتیک نسبت به جایگزینی دوباره باکتری‌های مفید اقدام کنید.

منبع: ایسنا

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 237 تاريخ : سه شنبه 7 فروردين 1397 ساعت: 12:45

خبرنامه