9 درمان خانگی برای ترک گوشه لب

ساخت وبلاگ

التهاب در یک یا هر دو گوشه دهان به عنوان کولیت گوشه دهان (ترک گوشه) نامیده می شود. این بیماری نوعی زخم حساس است که با ناراحتی کمی شروع می شود و به طور کلی شکل جدی پیدا می کنند و حتی هنگام خوردن مشکل ایجاد می کند. علت اصلی این بیماری رشد قارچ های به دام افتاده در بزاق دهان است. گاهی ویروس ها و باکتری ها نیز موجب این عارضه می شوند. خشکی، ترک خوردگی، خونریزی، پوسته پوسته شدن و در نهایت سوزش و ضایعات قرمز از عوارض آن می باشد. این مشکل فقط در نواحی لب است و گسترش نمی یابد. نکته مهمی که باید در مورد این عارضه مد نظر قرار گرفته شود، این است که اگر فردی ترک گوشه لب را در یک طرف دهان دارد، نباید هر دو گوشه دهان را با یک انگشت، بالم لب، وسایل آرایشی و سایر لوازم یکسان استفاده کند. زیرا باعث انتقال میکروب ها به طرف دیگر لب می شود.

ترک گوشه لب

ترک گوشه لب

1. روغن کرچک برای ترک گوشه لب

روغن کرچک به علت خواص ضد التهابی اش، درد و التهاب را کاهش می دهد. همچنین دارای خواص ضد باکتری قوی است که به مبارزه با هر گونه باکتری که ممکن است باعث مشکل شود، می پردازد. چنان چه قارچی موجب آلوده کردن گوشه دهان شده باشد، این روغن می تواند بسیار موثر باشد. روغن کرچک پوست را در اطراف دهان خشک کرده و موجب بهبود زخم می گردد.

مواد مورد نیاز

  • روغن کرچک 1/2 قاشق چایخوری
  • روغن درخت چای 2 قطره
  • پنبه توپی

روش کار

½ قاشق چای خوری روغن کرچک و 2 قطره روغن درخت چای را مخلوط کنید. از یک پنبه توپی استفاده کرده و آن را به گوشه دهان خود بزنید. 30 دقیقه منتظر بمانید و سپس با آب سرد بشویید. این روش را دو بار در روز تکرار نمایید. حتی می توانید روغن کرچک را به تنهایی چندین بار در روز به منطقه آسیب دیده نزدیک دهان خود بزنید و نتیجه خوبی را بگیرید.

درمان ترک گوشه لب با روغن کرچک

درمان ترک گوشه لب با روغن کرچک

2. آلوئه ورا برای درمان سریع ترک گوشه لب

یکی دیگر از درمان های سریع و موثر برای کولیت گوشه لب آلو ورا است. آلو ورا دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد قارچی و ضد التهابی است و در برابر قارچ ها و طیف وسیعی از باکتری ها می تواند تاثیر گذار باشد. علاوه بر این پوست خشک و آسیب دیده در گوشه های دهان را مرطوب می کند.

روش کار

ژل را از یک برگ آلو ورا جدا کنید. سپس ژل را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. اکنون ژل سرد را به آرامی روی گوشه های دهان خود بزنید. سپس آن را 15 الی 20 دقیقه بگذارید تا خشک شود و بعد با آب سرد بشویید. این درمان را دو یا سه بار در روز استفاده کنید تا ترکی که در گوشه دهان است، به طور کامل برطرف شود.

درمان ترک گوشه لب با آلو ورا

درمان ترک گوشه لب با آلو ورا

3. ماست درمانی مناسب برای کولیت گوشه لب

ماست، درمانی مناسب و قابل دسترس برای کولیت گوشه ای لب می باشد که به از بین بردن باکتری های فعال یا پروبیوتیک ها کمک می کند تا تعادل طبیعی باکتری ها در بدن تامین شود. ماست به مبارزه با این بیماری پوستی تحریک کننده بسیار کمک می کند و زخم را تسکین می دهد.

برای اینکار ماست را قبل از رفتن به رختخواب به گوشه های دهان خود بزنید. کل شب را بگذارید بماند و صبح روز بعد آن را با آب بشویید. این روش را روزانه 7 الی 10 بار (یا تا زمانی که وضعیت بهبود یابد) تکرار کنید. همچنین، ماست را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

درمان ترک گوشه لب با ماست

درمان ترک گوشه لب با ماست

4. از روغن نارگیل استفاده کنید

یکی دیگر از داروهای موثر برای درمان ترک گوشه لب روغن نارگیل است. با توجه به خواص ضد میکروبی، روغن از رشد و گسترش عوامل بیماری زا جلوگیری کرده و به مبارزه با عفونت می پردازد. روغن نارگیل همچنین به عنوان یک مرطوب کننده عمل می کند تا خشکی پوست را کاهش دهد و درد و سوزش ناشی از آن را برطرف کند.

مواد مورد نیاز

  • روغن نارگیل
  • آب لیمو تازه

روش کار

روغن نارگیل و آب لیمو را با هم مخلوط کرده و در قسمت آسیب دیده بزنید. 15 دقیقه صبر کنید و سپس آن را با آب گرم بشویید. این کار را دوبار در روز تکرار کنید. حتی می توانید روغن نارگیل را به تنهایی روزی سه الی چهار بار روی ترک لب زده و نتیجه مطلوبی را بگیرید. برای برطرف شدن مشکل ترک گوشه لب، این روش را 7 تا 10 روز ادامه دهید.

درمان ترک گوشه لب با روغن نارگیل

درمان ترک گوشه لب با روغن نارگیل

5. دهان شویه لیسترین

به علت خواص ضد باکتری و ضد قارچی، لیسترین می تواند در عرض یک هفته باعث از بین رفتن ترک گوشه لب شود.

مواد مورد نیاز

  • لیسترین
  • پنبه توپی

روش کار

به سادگی یک پنبه توپی را در آغشته به دهانشویه لیسترین (موجود در داروخانه ها و مراکز فروش مجاز مواد بهداشتی) کنید و آن را در مناطق آسیب دیده بزنید. بگذارید به مدت 15 الی 20 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید. به مدت یک هفته این کار را روزی دو تا سه بار تکرار کنید.

درمان ترک گوشه لب با دهان شویه لیسترین

درمان ترک گوشه لب با دهان شویه لیسترین

6. سیر دارای خواص ضد التهابی

سیر دارای آنزیم هایی است که به مبارزه با عوامل باکتری، ویروسی و قارچی می پردازد که می تواند این مشکل پوستی را درمان کند. به علاوه، خاصیت ضد التهابی آن تورم و درد را کاهش می دهد.

مواد مورد نیاز

  • سیر تازه 1 عدد
  • عسل 1 قاشق چایخوری

روش کار

سیر تازه را خرد کرده و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید (حتی می توانید علاوه بر عسل، ½ قاشق چای خوری روغن نارگیل را هم اضافه کنید). مواد رو به خوبی میکس کرده و مخلوط را در مناطق آسیب دیده بزنید. 10 الی 15 دقیقه صبد کنید و سپس با آب بشویید. در ابتدا ممکن است کمی احساس سوزش داشته باشید. این روش را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنید.

درمان ترک گوشه لب با سیر و عسل

درمان ترک گوشه لب با سیر و عسل

7. روغن درخت چای برای ترک گوشه لب

روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتری و ضد ویروسی است که به درمان های مختلف پوستی، از جمله ترک های گوشه ای لب، کمک زیادی می کند. علاوه بر درمان عفونت های میکروبی، باعث کاهش التهاب و درد می شود.

مواد مورد نیاز

  • روغن درخت چای 1 قاشق غذاخوری
  • آب 3 قاشق غذاخوری
  • پنبه توپی

روش کار

روغن درخت چای را توسط آب کمی رقیق کنید. تکه ای پنبه را در آن فرو کرده و به گوشه دهان که دارای ترک می باشد، بزنید. این کار را یک هفته و روزی سه بار تکرار کنید. چنانچه روغن درخت چای نداشته باشید می توانید از روغن پونه به همین روش استفاده نمایید.

درمان ترک گوشه لب با روغن درخت چای

درمان ترک گوشه لب با روغن درخت چای

8. جوش شیرین با خواص ضد باکتری

می توان از خواص ضد باکتری جوش شیرین به عنوان یک درمان طبیعی عالی برای درمان کولیت گوشه ای دهان استفاده نمود و زخم های ناشی از این عارضه را به سرعت بهبود داد.

مواد مورد نیاز

  • جوش شیرین 2 قاشق چایخوری
  • آب به مقدار لازم

روش کار

برای اینکار آب را به آرامی به جوش شیرین اضافه کرده تا زمانی که خمیر یکنواخت و سفتی حاصل شود. این خمیر را 10 الی 15 دقیقه روی زخم یا ترک کنار دهان زده و سپس با آب بشویید. بعد از آن می توانید دور دهان و روی ترک های گوشه لب را با مقدار کمی روغن نارگیل چرب کنید. اینکار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید تا زخم ها به طور کامل برطرف شود.

درمان ترک گوشه لب با جوش شیرین

درمان ترک گوشه لب با جوش شیرین

9. خیار آرامبخش و خنک کننده

خیار، درمانی سنتی و در دسترس برای بسیاری از انواع مسائل پوستی و شرایط التهابی می باشد. خیار دارای اثرات آرام بخش و خنک کننده روی پوست است که می تواند باعث کاهش التهاب و تورم پوست شود. علاوه بر این، باعث تغذیه پوست شده و آن را مرطوب نگه داشته و به بازسازی و بهبود ترک خوردگی دهان کمک می کند.

برای اینکار، یک خیار را به برش های کوچک تر تقسیم کنید. آن را به آرامی به مدت 15 دقیقه روی ترک گوشه لب بگذارید و فشار دهید. این روش را روزی 3 بار به مدت یک ماه تکرار کنید.

درمان ترک گوشه لب یا خیار

درمان ترک گوشه لب یا خیار

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 329 تاريخ : شنبه 15 مهر 1396 ساعت: 15:21

خبرنامه