درمان گلو درد در طب سنتی

ساخت وبلاگ

از بیماریهای فصل پاییز که شروع سرماخوردگیه، گلودردهای وقت و بی وقت و عوارضشه که نه اونقدر بیماریش شدیده که مجبور باشید به پزشک مراجعه کنید نه اونقدر کم که بشه بهش توجه نکرد. حتما برای شما هم پیش اومده که صبح از خواب بیدار بشید و با اولین حرکات دهان، متوجه گلودردتون شده باشید. مخصوصا اگه برنامه های مختلفی برای طول روز داشته باشید، احتمالا کلافه میشید و نگران… پس براتون چند نسخه از درمانهای طب سنتی رو در ادامه میگم تا از این بیماری پاییزی در امان باشید.

گلو درد

گلو درد

گلو درد

در بسیاری از مواقع با شروع سرما در فصل پاییز بیماریهاییی مثل گلو درد رایج میشه و این درد یه نشونه است از شروع یه سرماخوردگی شدید و برای پیشگیری از بیماری بهتره بهش توجه کنیم البته گلو درد بطور عمومی میتونه علامت بیماریهای دهان و بیماریهای عفونی هم باشه.

درمانهای کلی طب سنتی برای گلو درد

مغز فلوس، ترنجبین، و آب کاسنی و آب تاجریزی را برای پاکسازی و از بین بردن جرم بیماری زا بکار می برند یا رب توت سیاه و گلاب و سرکه بمالند یا آمله مقشر با با دوغ گاو آمیخته غرغره کنند، اگر درد و سوزش حلق و لوزه ها از بین نرفت، پوست انار، عفض، عدس، مورد و سماق را نرم کوبیده در گلاب حل کرده و غرغره نمایند. خوردن آبجو و روغن بادام اگر بیمار مبتلا به یبوست باشد نافع است. خوردن آب آلو تمرهندی مفید می باشد دستورات فوق برای کسانی که مبتلا به زیادی خون و دموی مزاج باشند نافع تر است. ناگفته نماند که در ورم لوزه ها لازم است از داروهای ضد چرک شیمیائی هم استفاده شود.

غرغره کردن

غرغره کردن

گلو درد در صفراوی مزاج ها

از عوارض گلو درد ناشی از ورم لوزه ها در صفراوی مزاجها میشه به یبوست، تلخی دهان، سوزش زبان، شدت التهاب و عطش زیاد درد لوزه ها در بلع اشاره کرد.
درمان این دسته از مزاجها تمرهندی، شیرخشت، یا جوشانده خیار چنبر یا فلوس و ترنجبین برای تنقیه و پاکسازی بدن خوبه، برای درمان میتونید از نسخه درمانی که در طب سنتی پیشنهاد شده استفاده کنید آب برگ کاسنی یا همون عرق کاسنی، آب تاجریزی، رب توت سیاه، آب گشنیز، آب بارهنگ، گلاب، لعاب اسپرزه، لعاب تخم خطمی، لعاب به دانه و مغز فلوس رو میشه بصورت روزانه و در چند مرحله غرغره کنید و اثر فوق العادشو ببینید.

گلو درد در بلغمی مزاج ها

از عوارض گلو درد ناشی از ورم لوزه در بلغمی مزاجها نرمی و سفیدی محل ورم، وجود درد و سوزش و دراز و شل شدن لوزه ها.
درماناین دسته از مزاجها خوردن گل قند عسلی هر روز صبح و غرغره کردن عصاره خردل و سکنجبین مفیده و اگر درد زیاد باشه غرغره کردن مقدار کمی نشادر برای کاهش درد و التهاب موثره، انجیر و مویز رو بجوشانید و آب صاف شده رو غرغره کنید و بخور چوب شبت هم برای التهاب لوزه ها هم توصیه میشه.

عوارض گلو درد ناشی از ورم لوزه ها

عوارض گلو درد ناشی از ورم لوزه ها

گلو درد در سوداوی مزاجها

عوارض ورم لوزه در این مزاج سفتی و تیره شدن رنگ کام و زبان و لوزه ها و ترشی دهان است برای درمان بهتره از افتیمون و سکنجبین و ماءالجبین خورده بشه و غرغره با رب توت و شیره تازه روغن بادام و لعاب تخم شنبلیله و قدری نمک مفید و مؤثره.
اینگونه بیماران باید آب گرم بخورند و مرتباً آب گشنیز و آب کاهو غرغره کنند.

ورم پرده حلق

در بیماریهای میکروبی و ویروسی و همچنین بیماریهای باکتریائی پرده حلق ورم میکنه و گاهی فلج میشه که این فلج در بیماری دیفتری که به موقع معالجه نشده باشد دیده میشه و مهمترین علائم آن خارج شدن مایعات از بینی در موقع بلع هست.

ورم پرده حلق

ورم پرده حلق

خروسک

این بیماری بیشتر در کودکان و شب هنگام پیش میاد و باعث وحشت اطرافیان بیمار میشه زمانی که حالت بیمار رو به وخامت میره بایستی هر چه زودتر به پزشک مراجعه بشه چون خطر خفه شدن وجود داره. ولی در خروسکهای ساده و بدون تب و تورم خارجی گلو، داروی زیر مؤثره.

بابونه شیرازی 5 گرم، فلوس 5 گرم، گل خطمی 5 گرم، جومقشر 10 گرم، گل بنفشه 5 گرم، این داروها رو پنج قسمت کنید و بعد از جوشاندن روزی 4 مرتبه هر بار نصف استکان میل کنند. مالیدن عسل از داخل در حلق هم مؤثره.

منبع:

کتاب شفا دکتر صفدر صانعی

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 284 تاريخ : شنبه 15 مهر 1396 ساعت: 23:10

خبرنامه