تشکیل تعاونی کشاورزی برای خرید میوه مورد نیاز کنسانتره

ساخت وبلاگ

مریم رضوانی، پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین: وجود مشکلات میوه‌های مانده و فروش نرفته روز به روز باغداران بیشتری را زمینگیر می‌کند و هر لحظه صدای اعتراض تعداد بیشتری از کشاورزان را در می‌آورد. بر زمین ماندن حجم زیادی از محسول میوه به ویژه در آذربایجان غربی باعث شده کشاورزان محصولات باغی به ویژه سیب را پیش از موعد چیده و آن را کنار جاده‌ها بریزند تا به نام زیر درختی به نازل‌ترین قیمت بفروشند و حتی گاهی با شرایط نسیه چندین ماهه محصولات خود را وارد بازار کنند.

در این میان از مجموعه‌های دولتی و نهادهای صنفی صنعت نوشیدنی انتقاد شد که چرا آنها دست به کار نمی‌شوند و میوه‌های زیردرختی را وارد صنعت نوشیدنی کشور نمی‌کنند. کار تاجایی بالا گرفت که نماینده ارومیه احتمال استیضاح وزیرجهاد کشاورزی را پیش کشید با این استدلال که«که اگر برنامه‌ریزی درستی انجام شده بود می‌شد این میزان سیب‌ها را کنستانتره و تبدیل به آبمیوه کرد» ولی الله داوود آبادی رییس انجمن کنسانتره و آبمیوه ایران در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین اما می‌گوید«تمام کاخانجات تولیدکننده کنسانتره در منطقه ارومیه و آذربایجان شرقی از زمان فصل برداشت سیب به صورت تمام وقت شروع به تولید کنسانتره سیب کردند. به طوری که که در حال حاضر هیچکدام از کارخانه‌های تولیدکننده آبمیوه و کنسانتره ظرفیت خالی‌ندارند.» او با اشاره به اینکه در فراوانی میوه عوامل مختلفی از جمله آب و هوا بسیار موثر است و به همین دلیل کارخانه‌های تولیدکننده کنسانتره و آبمیوه همیشه دچار بحران‎‌ و آسیب می‌شوند، می‌گوید: امسال در ایران سال بیار سیب بود تا جایی که در کنار جاده‌ها به فروش می‌رفت اما برای اینکه باغدارها متضرر نشوند، قراربر این شد که وزارت جهاد کشاورزی مابه‌التفاوتی را به باغدارها پرداخت کند.

کارخانه‌های کنسانتره و آبمیوه بیش از ظرفیت‌شان میوه نمی‌خرند

او با تاکید بر اینکه امسال تنها سالی است که سیب بیش از حد معمول به بار آمده است، ادامه داد: اما کارخانه‌های کنسانتره و آبمیوه بیش از ظرفیت‌شان نمی‌توانند میوه خریداری کنند. در عین اینکه کنسانتره میوه‌ قیمت جهانی دارد و به هیچ عنوان نمی‌توان در یک کشوری فراورده‌ای تولید کرد که قیمت آن بالاتر از قیمت جهانی باشد. هر کارخانه‌ تولیدکننده کنسانتره و آبمیوه‌ای چندین میلیون کیلو میوه مصرف می‌کند و نیاز به سرمایه در گردش بالایی دارد.

سیب‌ درجه یک برای تولید کنسانتره مناسب نیست

رییس انجمن کنسانتره و آبمیوه با اشاره به اینکه مهندس طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی به استان آذربایجان غربی سفر کرده و به اوضاع باغ‌های میوه سروسامان دادند، می‌گوید: «در چند روز گذشته  با مهندس طهماسبی تماس داشتم و ایشان گفتند که چند روز است که باغ‌هامیوه کمتری برای کارخانه‌های تولید کنسانتره می‌آورند. زیرا تمامی‌این سیب‌ها برای تولید کنسانتره مناسب نیستند و از سیب‌های درجه یک برای تولید کنسانتره استفاده نمی‌شود. به دلیل اینکه قیمت‌شان گرانتر است و کنسانتره‌ای که از آن تولید شود با قیمت جهانی کنسانتره برابری نمی‌کند.»

تشکیل تعاونی‌ برای مدیریت انباشت میوه‌ها

داوودآبادی از تشکیل تعاونی‌هایی زیر نظر وزارت کشاورزی برای مدیریت انباشت میوه‌ها خبر داده و می‌گوید: «این تعاونی‌ها به صورت قراردادی محصولات کشاورزی را با قیمت مناسب‌تر در اختیار کارخانه‌های تولید آبمیوه و کنسانتره قرار می‌دهد تا این میوه‌ها وارد چرخه تولید آبمیوه شوند.»

خرید ۳۰۰ تنی میوه توسط کارخانه‌های تولید آبمیوه و کنسانتره

او با تاکید بر اینکه اگر هر ساله کارخانجات ما ۱۰۰ تن میوه خریداری می‌کردند، امسال ۳۰۰ تن خریداری کرده‌اند، می‌افزاید: «تولیدکننده‌ها نیز این میوه‌ها را در سردخانه کارخانه برای صادرات دپو می‌کنند. اگر چنانچه این حالت نبود باز هم کارخانجات ما قادر نبودند بیشتر از آن حد مقرر تولید کنند. یعنی تمام وقت نمی‌توانستند کار کنند زیرا نمی‌توانند بیش از نیاز موجود برای استفاده داخل و صادرات کنسانتره تولید کنند. در عین حال نباید فراموش کنیم که در سال‌های گذشته صادرات کنسانتره سیب، انار، انگور و آلبالوی ایران زیاد بود ولی الان به دلیل تحریم‌ها این صادرات کاهش یافته است.»

می‌توانیم جای لهستان را پرکنیم

داوودآبادی با اشاره به اینکه امسال محصول سیب لهستان از بین رفته است، می‌گوید: «ما می‌توانیم آن میزان از سیبی که لهستان به بازار جهانی صادر می‌کرد و اکنون جای آن خالی شده است را تامین کنیم. یکی از دلایلی که کارخانجات در حال حاضر تمام وقت کار می‌کنند هم همین صادرات جهانی است و در حال حاضر هم قراردادهای بسیاری برای صادرات کنسانتره امضا شده است.»

مشکل تعرفه ۳۰ درصدی صادرات کنسانتره آبمیوه

رییس انجمن کنسانتره و آبمیوه یکی دیگر از مشکلات صادراتی ایران را تعرفه ترجیجی دانسته و می‌گوید: «کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صادرات و واردات‌شان مشکلات گمرک، عوارض و … ندارند اما در ایران هر کالایی صادر شود باید بین ۲۵ تا ۳۰ درصد تعرفه به کشور مقصد پرداخت کنیم، به همین دلیل تاجر ترکیه‌ای کنسانتره را از ما خریداری می‌کند و این کنسانتره را با تعرفه ۱۰ درصدی صادر می‌کند.»

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : کشاورزی,کنسانتره, نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 290 تاريخ : شنبه 27 آبان 1396 ساعت: 14:13

خبرنامه