ترفندهایی برای دم کردن چای خوش طعم

ساخت وبلاگ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، در این مقاله آموزشی به شما خواهیم آموخت که چگونه یک فنجان چای دبش دم کرده و از عطر و طعم عالی آن لذت ببرید.

همه ما تصور می‌کنیم راز خوب از آب در آمدن چای سیاه، سبز یا دمنوش‌ها، خوب دم کشیدن آن‌هاست اما فارغ از دم کشیدن، مسایل دیگری نیز در خوش طعم‌تر شدن چای نقش دارند که در این مطلب به توضیح برخی از این نکات خواهیم پرداخت.

انتخاب قوری مناسب

جنس قوری تاثیر مستقیمی‌روی طعم چای دارد. شاید باور نکنید اما برخی از ظروف باعث می‌شوند تا چای بیش از اندازه دم کشیده و کهنه یا جوشیده شود. که در نتیجه طعم و عطر خود را از دست می‌دهد.

جنس‌های مختلف قوری، مزایا و معایبی دارند که در زیر نوشته شده:

شیشه ای: برای دیدن رنگ چای مناسب است اما گرما را در خود نگه نمی‌دارد و موجب می‌شود تا چای سریعا سرد شود.

سرامیکی: برخلاف قوری‌های شیشه‌ای، انواع سرامیکی به خوبی گرما را در خود نگه می‌دارند و بو هم نمی‌گیرند. به این مفهوم که می‌توانید در یک قوری انواع گوناگونی از چای‌ها را بدون نگرانی از مزه گرفتن آن‌ها، درست کنید.

چینی: قوری‌های چینی هم مزه به خود نمی‌گیرند. اما از آنجا که قوری چینی از انواع سرامیکی نازک تر است، قادر نیست برای مدت طولانی گرما را در خود حفظ کند. این قوری‌ها برای چای‌های سبک همانند چای سفید یا چای سبز مناسب هستند و کمتر برای چای‌های سبز یا دمنوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سفالی: این قوری‌ها به خوبی گرما را در خود نگه می‌دارند اما از آن جا که سریع بو و مزه محتویات خود را جذب می‌کنند، بهتر است فقط برای یک نوع چای از آن استفاده کنید.

چدنی: این قوری‌ها برای زمان بسیار طولانی می‌توانند چای را گرم نگه دارند، اما در عین حال، ممکن است چای خیلی سریع بوی کهنگی گرفته و طعم جوشیده بگیرید. این قوری‌ها برای چای سیاه و دمنوش‌های گیاهی مناسب هستند.

ترفندهایی برای دم کردن چای خوش طعم

دما و کیفیت آب برای تهیه چای

کیفیت: وجود اکسیژن در آب بسیار مهم است زیرا موجب می‌شود تا برگ‌های چای رنگ و عطر خود را بهتر پس بدهند. بنابراین آب‌های معدنی می‌توانند بهترین گزینه برای این امر محسوب شوند.

دما: برای گونه‌های مختلف چای، دماهای مختلفی بیان شده. به طور مثال، برای چای سیاه، آب باید دست کم تا دمای ۹۰ درجه سانتی گرادی داغ شود. اما برای چای‌های سبک تر همانند چای سفید یا سبز، آبی با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد نیز کفایت می‌کند.

آب را پس از جوشیدن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه کنار بگذارید تا املاح آن ته نشین شوند، سپس چای را با آن دم کنید.

 دم کشیدن چای

پس از پشت سر گذاشتن سه مرحله قبلی، چای را درون قوری ریخته و آب جوشیده و ته نشین شده را روی آن بریزید. مدت زمان دم کشیدن چای‌های مختلف گوناگون است. زمان‌های ذکر شده در زیر برای یک قاشق چایخوری چای خشک است:

سفید: ۴ تا ۵ دقیقه

سبز: ۴۵ ثانیه تا ۱ دقیقه

سیاه: ۲ تا ۳ دقیقه

اولانگ: ۳ دقیقه

روبیز: ۵ تا ۶ دقیقه

گیاهی/دمنوش: ۵ تا ۶ دقیقه

ترفندهایی برای دم کردن چای خوش طعم

نکته ۱: برای دم کردن گیاهان مخلوط، کمترین زمان دم کشیدن آن‌ها را در نظر بگیرید. در ضمن، هرگز آب را دو بار نجوشانید زیرا اکسیژن موجود در آن از بین می‌رود. برای داشتن یک چای خوش طعم، بهتر است آب سرد تازه را بجوشانید.

نکته۲: حتما چای یا دمنوش را از صافی عبور دهید و سپس بنوشید.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : ترفندهایی, نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 222 تاريخ : يکشنبه 12 آذر 1396 ساعت: 2:28

خبرنامه