ردپای عربستان در افزایش تعرفه صادرات آبمیوه ایران به عراق؟

ساخت وبلاگ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین برنامه ثریا با حضور  مجتبی موسویان مدیر کل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت و علیرضا پیمان پاک فعال و پژوهشگر حوزه صادرات اجرا گردید مشکلات حوزه ی صادرات کشور بررسی و چاره جویی شد.

جتبی موسویان مدیر کل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت و رایزن اسبق اقتصادی ایران در روسیه گفت: روسیه در اوج واردات که ۳۵۰ میلیارد دلار بود حدود ۳۵ میلیارد دلار مواد غذایی و ۶ تا ۷ میلیارد دلار نوشیدنی وارد می‌کرد.

وی برای تشریح وضعیت بازار روسیه گفت: درصد بالایی از خرده فروشی‌ها در روسیه به دست چند شرکت بزرگ است.

موسویان در ادامه به اهمیت مقیاس و ظرفیت سازی اشاره کرد و گفت: ما غیر از برخی محصولات که توانایی خدادادی داریم مثل خرما، پسته، کشمش، خیار ، کیوی و .. شرکت‌های بزرگ توانمند نداریم و نمی‌توانیم نیاز روسیه را مرتفع کنیم و حتی نمی‌توانیم ضمانت‌های لازم را برای تامین کالا بدهیم.

مدیر کل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت همچنین به اهمیت زمان صادرات و سرعت لجستیک اشاره کرد و گفت: هزینه ی حمل یک کانتینر از تهران به مسکو از هزینه ی حمل یک کانتینر از ایران به شانگهای بیشتر است که مسبب عدم توانایی و رغبت برخی شرکت‌های ایرانی برای صادرات به روسیه شده است.

لابی عربستان دلیل افزایش تعرفه واردات آبمیوه عراق از ایران

در  بخشی از این برنامه رضاپور فعال حوزه صادرات مشکل عمده صادرات به عراق را نوسان زیاد در نرخ تعرفه‌ها بخصوص در مواد غذایی دانست که سبب آسیب رسیدن به سرمایه گذاران ایرانی در این حوزه شده است.

وی به عنوان مثال به افزایش چندبرابری تعرفه  آبمیوه در عراق اشاره کرد که موسویان آن را ناشی از سیاست دولت عراق برای افزایش درآمد دانست اما رضاپور این نظر را رد کرده و علت افزایش نرخ تعرفه را رایزنی و لابی شرکت رانی عربستان دانست و گفت: مسئولین مربوطه باید این مسئله را ریشه یابی می‌کردند.

رضاپور همچنین از ضعف در نظارت بر کیفیت محصولات صادراتی ایران انتقاد کرد و گفت: باید یارانه‌ها و امکانات را برای شرکت‌های بزرگ و معتبر فراهم کرد.

موسویان با وارد دانستن برخی انتقادات گفت: لازم است شرکت‌های حرفه ای تربیت کنیم و آنها را توانمند کنیم.

وی گفت: تعداد شرکت‌های بزرگ و کوچک ما که در کار صادرات هستند حدودا ۶۵۰ تا است که البته درصد بالایی از صادرات مربوط به حدود ۶۰ تا از این شرکت‌ها است.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 222 تاريخ : يکشنبه 26 آذر 1396 ساعت: 21:05

خبرنامه