گرفتن شیشه شیر از کودک با چند راهکار ساده

ساخت وبلاگ

شیشه شیر بعنوان کمک برای تغذیه نوزاد مدتهای زیادی هست که کاربرد داره و با وجود تاکیدات پزشکان بر مضر بودنش اما چون کار مادران و خصوصا مادران شاغل رو خیلی راحت میکنه نمیشه ازش استفاده نکرد. خب دوران کودکی فرزندمون برای تغذیه شیشه کمک زیادی بهمون میکنه اما وقتی کودک از دو سال رد میشه و تواناییهای بیشتری پیدا میکنه دیگه نیازی به شیشه نداره و بهتره که وابستگیش بهش از بین بره چون به هر حال این وابستگی دردسرهایی هم داشته! اما چطور وسیله ای که تا حد زیادی کودک بهش وابسته اس رو ازش بگیریم؟ در این مطلب راه حلهایی برای از شیشه گرفتن کودکان رو مطرح میکنم.

چطور کودکم رو از شیشه بگیرم؟

چطور کودکم رو از شیشه بگیرم؟

چرا باید کودک رو از شیشه بگیریم؟

قطعا شما برای خودتون دلایلی دارید که قصد از شیشه گرفتن کودکتون رو دارید. اما دلایل دیگه ای هم وجود داره که اگه بدونید حتما در این تصمیمیتون مصمم تر میشید:

1. احتمال چاقی

در حالی که فرزندتون هم از شیر مادر و هم از شیر گاو یا کمکی تغذیه میشه باید بگم اصلا براش خوب نیست چون هر کدوم از این شیرها به تنهایی مواد مغذیش برای بدن کودک کافی اند و اگه از دو نوع شیر با هم استفاده کنید ممکنه برای سلامتیش خوب نباشه و باعث چاقیش بشه.

2. مشکلات دندان

بر اساس گزارش انجمن دندانپزشکی آمریکا، خوردن شیشه شیر در خواب باعث پوسیدگی دندانها میشه. چون شیر بخاطر قندهای خاصی که داره دندانهای کودک رو در ابندای رویش میپوسونه.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

چطور عادت به شیشه شیر رو در کودک از بین ببریم؟

برای جایگزین کردن فنجون یا لیوان بجای شیشه شیر باید به کودک زمان بدید چون شیشه از لحاظ ظاهری و کارایی شبیه به شیر مادر شده و یه طور رابطه عاطفی باهاش برقرار کرده به همین خاطر باید با توجه به احساسات کودک این عادت رو ازش دور کرد. برای ترک این عادت لازمه لیوان یا فنجونی تهیه کنید که کودک ازش خوشش بیاد و تمایل داشته باشه توش چیزی بخوره.

1.زمان مناسب برای گرفتن از شیشه شیر

پزشکان معمولا زمان استفاده از شیشه برای کودک رو از سن 6 ماه تا نهایتا یکسال در نظر میگیرن چون در این بازه کودک علاوه بر نیاز به مواد غذایی و مایعات بیشتر توانمدی استفاده از لیوان رو هم نداره ولی با رسیدن به یکسال میتونه از لیوان استفاده کنه و راحتتر میشه وابستگیش رو رفع کرد.

زمان مناسب برای از شیشه گرفتن

زمان مناسب برای از شیشه گرفتن

2.فنجون رو براش جذاب کنید

بعنوان تقلید از شما براش تو فنجون مایعات بریزید. وقتی کار درستی انجام میده بعنوان پاداش براش توی فنجون زیباش شیر بدید تا براش جا بیفته که فنجون چیز با ارزشیه!

3. تنوع در انتخاب فنجان

بچه ها تنوع طلب هستن پس بهتره برای جذب بیشتر به استفاده از فنجون، چند مدل به انتخاب یا سلیقه کودک (مثلا تصویر شخصیت کارتونی که دوست داره روی فنجونش باشه) بهتره و کارتون رو آسونتر میکنه. دقت کنید که جنس فنجون نشکن باشه تا اتفاقی برای کودک یا فنجون نیفته.

تنوع در انتخاب فنحان

تنوع در انتخاب فنحان

4.شیر رقیق در شیشه بریزید

در مسیر این ترک عادت شما باید کاری بکنید که خود کودک تمایلش رو به شیشه از دست بده مثلا گاهی که بهانه ی شیشه شیر رو میگیره میتونید از شیر رقیق شده که مزه خاصی نداره بهش بدید و زمانی که تو فنجون شیر خواست شیر بدون آب رو بهش بدید تا خودش به این نتیجه برسه شیر توی فنجون خوشمزه تر از شیر توی شیشه است!

شیر رقیق برای کودک در شیشه بریزید

شیر رقیق برای کودک در شیشه بریزید

5. کاهش تدریجی دفعات استفاده از شیشه

به جای تغییر ناگهانی و حذف یک روزه ی شیشه از منوی غذایی کودک، آرام آرام با کم کردن وعدههای شیر در شیشه شروع کنید و دقت کنید که طی یک دوره این حذف صورت بگیره. برای شروع ابتدا صبح بهش شیشه ندید بعد از یه مدت که از عادت کردنش گذشت و دیگه صبح ازتون شیشه نخواست وعده ظهرش رو حذف کنید. البته گذاشتن جایگزین اصلا فراموشتون نشه! خیلی از مادران نگرانن که چطور میشه شیر شب رو حذف کرد! باید برای آرامشش یه جایگزین مناسب پیدا کنید مثل حمام آب گرم قبل خواب یا در آغوش گرفتن قبل از خواب.

6. پنهان کردن شیشه شیر

موقعی که تلاش میکنید عادتش رو ترک کنید، برای اینکه دوباره سراغش رو نگیره بهتره که از جلوی چشمش دور باشه و فقط مواقعی که به هیچ وجه سرش با چیز دیگه ای گرم نمیشه بیرون بیاریدش. وقتی ازتون شیشه رو خواست با خوردنیهای مورد علاقه اش حواسشو پرت کنید. یادتون باشه که اگه در برابر خواسته اش مقاومت نکنید و کوتاه بیایید با بزرگتر شدنش ترک عادت براش سختتر میشه.

برای ندادن شیشه مقاومت کنید

برای ندادن شیشه مقاومت کنید

7. ازش تعریف و تمجید کنید

موقعی که فرزندتون از فنجون آب میخوره جلوی دیگران ازش تعریف کنید تا بقیه هم تشویقش کنن.

8.نیاز واقعیش رو درک کنید

اگه فرزندتون تو شیشه اش چیزی میخواد براش وقت بذارید و ببینید واقعا چی لازم داره نیاز به توجه و محبت داره یا تشنه اس! در بیشتر موارد کودک بخاطر نیاز عاطفی و آرامشی که شیشه بهش میده سراغشو میگیره، پس بهش پیشنهاد یه لیوان آب بدید و بعد بغلش کنید و ببوسیدش و باهاش یه بازی بکنید. با اندکی مداومت روی تصمیمتون حتا این عادت تغذیه ای غلط ترک میشه. میتونید از پزشک متخصص اطفال هم بخواید تا بیشتر در این باره راهنماییتون کنه.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 398 تاريخ : جمعه 2 شهريور 1397 ساعت: 10:27

خبرنامه