خواص و ضررهای قهوه

ساخت وبلاگ

کد خبر : 46023 تاریخ انتشار:۱۳۹۸/۱۰/۱۸ - ۰۵:۵۵

پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین : قهوه

قهوه نوشیدنی است که تا چند سال قبل جنبه تجملاتی داشت اما اکنون به یکی از نوشیدنی‌های روزانه و رایج مردم ایران تبدیل شده است. نوشیدنی که اغلب در کافه و کافی‌شاپ‌ها عرضه می‌شود و افراد مقی‌توانند به مانند چای آن را روزانه مصرف کنند. مردم اغلب قهوه را برای رفع خستگی ذهنی، کسب انرژی لازم برای انجام امور روزانه، هوشیاری بیشتر و فعالیت کارآمد سلول‌های مغزی استفاده می‌کنند. همچنین قهوه در درمان بیماری‌های شایعی به مانند سنگ صفرا، دیابت نوع دو، سرطان دستگاه گوارشی، ریه و پستان نیز می‌تواند مفید باشد. سایر مواردی که از قهوه به عنوان بهبود دهنده استفاده شده است، سردرد، فشار خون پایین، چاقی و همچنین اختلالات بیش فعالی است.

آنچه که ما با عنوان قهوه در کل مقاله به آن اشاره می‌کنیم، دم شده قهوه به صورت یک فنجان قـهوه اسپرسو است که معمولاً ۳۰ میلی‌لیتر است. و در ادامه به خواص قهوه اشاره خواهیم کرد.

ارزش غذایی قهوه

در هر ۱۰۰ گرم از دانه قهوه شما شاهد مواد مغذی به شرح زیر هستید که بر اساس نوع دم کردن می‌توانید مقداری از این مواد مغذی را در لیوان قهوه خودتان تجربه کنید:

انرژی ۰٫۴۸ کیلوکالری

کربوهیدرات ۰ گرم

قند ۰ گرم

فیبر ۰ گرم

چربی   ۰٫۰۲ گرم

پروتئین ۰٫۱۲ گرم

آب ۹۹٫۳۹ گرم

کافئین ۴۰ میلی‌گرم

ویتامین B1 یا تیامین ۰٫۰۱۴ میلی‌گرم (۱ درصد نیاز روزانه)

ویتامین B2 یا ریبوفلاوین ۰٫۰۷۶ میلی‌گرم (۵ درصد نیاز روزانه)

ویتامین B3 یا نیاسین ۰٫۱۹۱ میلی‌گرم (۱ درصد نیاز روزانه)

ویتامین B6 0.001 میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

اسیدفولیک یا ویتامین B9 2 میکروگرم (۱ درصد نیاز روزانه)

ویتامین C 0 میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

ویتامین E 0.01 میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

ویتامین K 0.1 میکروگرم (۰ درصد نیاز روزانه)

کلسیم ۲ میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

آهن ۰٫۰۱ میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

منیزیم ۳ میلی‌گرم (۱ درصد نیاز روزانه)

فسفر ۳ میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

پتاسیم ۴۹ میلی‌گرم (۱ درصد نیاز روزانه)

سدیم ۲ میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)

روی ۰٫۰۲ میلی‌گرم (۰ درصد نیاز روزانه)
خواص قهوه در هماهنگی عضلات و اعصاب

هماهنگ بودن اعصاب و عضلات نعمتی است که همه ما دوست داریم از آن بهره‌مند شویم. اگر می‌خواهید میان عضلات و اعصاب خود هماهنگی به وجود آورید، از خواص قهوه استفاده کنید. بر اساس آخرین مطالعات انجام شده توسط دانشگاه‌های آمریکایی و مقاله‌های منتشر شده در مورد خواص قهوه، مشخص شده است که کافئین موجود در قهوه خاصیت زیادی برای برقراری ارتباط مؤثر میان اعصاب و عضلات دارد.

هماهنگی اعصاب و عضلات به چه درد شما می‌خورد؟ شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که با یک پیاده روی ساده روزها احساس درد شدید در عضلات داشته باشید. خوردن قهوه و استفاده از خواص آن به شما کمک خواهد کرد که درد کمتری در قسمت‌های عضلانی خود با انجام فعالیت‌های روزانه تجربه کنید.

چربی سوزی

یکی از خواص قهوه این است که دارای کافئین است؛ این ماده یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی سوزی آن، در عمل، اثبات شده است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد کافئین می‌تواند میزان سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد.

خواص قهوه در کاهش پف چشم

برای به دست آوردن خواص قهوه لازم نیست که حتماً آن را سر بکشید، گاهی کشیدن مقداری قهوه دم شده زیر چشم‌هایتان هم می‌تواند به شما احساس آرامش بخشی بدهد. بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص و ترکیبات قهوه، مشخص شد که کشیدن و ماساژ دادن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای قهوه حاوی کافئین کافی زیر پوست چشم باعث تسکین چشم و کاهش پف زیر چشم خواهد شد.

رگ‌های خونی زیر چشم با دریافت کافئین، مقدار خون بیشتری از خود عبور خواهند داد تا شما احساس آرامش بیشتری داشته باشید. از سوی دیگر سلول‌های پوستی با سرعت بیشتری به حالت همیشگی و سرزنده خود باز خواهند گشت. پس می‌توانید به جای میل کردن قهوه در وعده صبحانه آن را روی پوست زیر چشمتان بکشید.

کم کردن خطر دیابت نوع ۲

بنا به برخی دلایل، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در کسانی‌ که قهوه مصرف می‌کنند، به طور چشمگیری پایین است. مطالعات نشان می‌دهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف می‌کنند، ۲۳ تا ۵۰ درصد کمتر است.

خواص قهوه در محافظت از کبد

اگر سال‌های سال است که به سلامتی کبد خود فکر نمی‌کنید، مسلماً کبد شما آسیب دیده است. اما هنوز هم دیر نشده و می‌توانید با استفاده از قهوه، به کبد خود برای رسیدن به سلامتی کمک کنید. بر اساس مشاهدات علمی که روی قهوه در سال ۲۰۱۶ انجام شده است، محققان دریافتند که با مصرف کردن روزانه دو فنجان قهوه، به میزان ۴۴ درصد، خطر ابتلا به سیروز کبدی کاهش پیدا می‌کند.

به این ترتیب شما می‌توانید روزانه با مصرف کردن دو فنجان قهوه و اصلاح شیوه زندگی روزانه خود از جمله مصرف نکردن مشروبات الکی به سلامت کبد خود کمک کنید تا باقی عمرتان را با کیفیت سپری نمایید.

مانع آلزایمر

معمولا افراد بالای ۶۵ سال به این بیماری مبتلا می‌شوند. طبق تحقیقات انجام شده، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در کسانی که قـهوه مصرف می‌کنند، بیش از ۶۵ درصد کمتر است. بنابراین این خواص قهوه بسیار مهم و قابل توجه برای بزرگسالان و کهنسالان است.

خواص قهوه در افزایش طول عمر

انتظار نداشته باشید که معجزه قرن در افزایش طول عمر را به شما معرفی کنیم. اما اگر می‌خواهید که از همسایه کناری خودتان که هیچ وقت عادت به خوردن قهوه ندارد، بیشتر عمر کنید، کافی است که روزانه به جای چای از قهوه استفاده کنید.

بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۵ مشخص شده است که افراد مصرف کننده بک فنجان قهوه ۱۲ درصد کمتر از دیگرانی که قهوه نمی‌خورند در معرض مرگ و میر هستند. از سوی دیگر مصرف کردن سه فنجان قهوه در روز شما را در میان کسانی که ۱۸ درصد احتمال مرگ و میر کمتری نسبت به دیگران دارند، قرار می‌دهد.

به این ترتیب شما با خواص قهوه و همچنین اصلاح سبک زندگی خود خواهید توانست عمر طولانی‌تر و همچنین باکیفیت‌تری داشته باشید.

کاهش پارکینسون

پس از آلزایمر، بیماری پارکینسون دومین بیماری رایج در حیطه‌ی عملکرد مغز است. طبق مطالعات انجام شده، مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید دچار این بیماری نشوید بهتر است از این خواص قهوه بهترین استفاده را ببرید.

خواص قهوه در کاهش سلولیت

دفعه بعدی که در آینه به پشت ران خودتان نگاه کردید، دقت کنید اگر سلولیت در آن وجود دارد، می‌توانید با استفاده از قهوه و مقداری روغن نارگیل از پیشرفت آن‌ها جلوگیری کنید. هر چند خواص قهوه به‌اندازه‌ای نیست که سلولیت های شما را در مرحله پیشرفته درمان کند اما باعث خواهد شد تا پوست ناحیه پشت ران، رطوبت کافی برای سوزاندن چربی‌های زیر پوست را داشته باشد.

ما در جیمیتو روش‌های از بین بردن سلولیت را به صورت مقاله‌های جداگانه در اختیار شما قرار داده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها برای خلاص شدن از دست سلولیت ها استفاده کنید.

خواص قهوه در کالری سوزی

هنوز هم نیاز به مطالعات زیادی برای رسیدن به یک رابطه مناسب میان قهوه و لاغری وجود دارد اما شما می‌توانید از قهوه برای افزایش کالری سوزی در بدن خود استفاده کنید تا در کنار ورزش کردن سریع‌تر لاغر شوید. بدن شما با دریافت کافئین در حالت استراحت، مصرف کالری بیشتری خواهد داشت. به این ترتیب بدن شروع به مصرف چربی‌های انباشته شده می‌کند و شما لاغرتر می‌شوید.

همچنین زمانی که قهوه می‌خورید، بدن شما با مصرف کردن مقدار زیادی انرژی املاح موجود در قهوه را هضم و جذب می‌کند که این می‌تواند باعث کاهش کالری و چربی در بدن شما شود.

خواص قهوه در کاهش سکته مغزی

سکته مغزی خطرناک و همچنین وحشتناک است اما مصرف کردن قهوه و استفاده از خواص آن احتمال بروز سکته مغزی را کاهش می‌دهد. در مطالعه انجام شده طی سال ۲۰۱۷، مشخص شد که نوشیدن روزانه قهوه باعث می‌شود، بسیاری از عوامل مرگ و میر همانند سکته مغزی کاهش پیدا کند.

به این ترتیب اگر می‌خواهید مغز سالم و زندگی بهتر داشته باشید از همین امروز، خوردن قهوه را شروع کنید.

شادی آور 

طبق مطالعه‌ای که از سوی دانشگاه هاروارد انجام شد و در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسید، زنانی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه می‌خوردند، ۲۰ درصد کمتر دچار افسردگی می‌شدند و شادتر از دیگران هستند. بنابراین یکی از خواص قهوه این است که شادی آور است.

خواص قهوه در جوانسازی پوست

با بالا رفتن سن، پوست شما شروع به پیر شدن خواهد کرد اما برای جلوگیری کردن از پیری پوست، ماسک‌های صورت گزینه خوبی هستند. اگر به ترکیبات موجود در اغلب ماسک‌های صورت در بازار توجه کرده باشید، به نام کافئین بر می‌خورید. کافئین عامل اصلی در قهوه است که می‌توان از آن برای درست کردن ماسک‌های صورت خانگی هم استفاده کرد.

البته نوشیدن قهوه هم به همان اندازه برای سلامتی پوست مفید است. برای درست کردن ماسک صورت قهوه، مقداری روغن نارگیل را به همراه دانه‌های پودر شده قهوه در هم ترکیب کنید و روی قسمت‌هایی از پوست که احساس می‌کنید پیرتر به نظر می‌رسد بکشید. بعد از چند بار استفاده، پوست شروع به ترمیم خود و بازگشت به روزهای ابتدایی خود می‌کند.

دشمن سرطان

سرطان یکی از شایع‌ترین دلایل مرگ در دنیا است. مطالعات نشان می‌دهد ریسک ابتلا به سرطان کبد در افرادی که قـهوه مصرف می‌کنند، ۴۰ درصد پایین‌تر است. طبق تحقیقی که بر روی ۴۸۹۷۰۶ نفر انجام شد، خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در کسانی که روزانه ۴ یا ۵ فنجان قهوه می‌خوردند، ۱۵ درصد کمتر بود. بنابراین یکی از مهمترین خواص قهوه این است که دشمن انواع سرطان است.

خواص قهوه در افزایش متابولیسم

آیا نیاز به تقویت سوخت و ساز بدن خود دارید؟ به شما توصیه می‌کنیم از خواص قهوه استفاده کنید. در یک مطالعه قدیمی انجام شده آمریکایی مشاهده شد که نوشیدن قهوه باعث خواهد شد که متابولیسم بدن به واسطه افزایش مقدار تپش قلب بهبود پیدا کند.

زمانی که بدن شما خون بیشتری به سمت اندام‌ها و سلول‌های می‌فرستد، این ارگان‌ها مصرف انرژی و کالری بیشتری هم از خود خواهند داشت. افزایش متابولیسم یکی از روش‌های لاغری است.

قهوه و کاهش سرطان پروستات

بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد مشخص شده است که مصرف کردن قهوه در مردان و پسران از بروز سرطان پروستات به مقدار زیادی جلوگیری می‌کند. به طور مرتب قهوه بخورید تا از خطر سرطان پروستات در امان باشید. قهوه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها به صورت فعال با رادیکال‌های آزاد که عامل اصلی بروز سرطان هستند، مبارزه می‌کند.

از سوی دیگر کافئین موجود در قهوه به کاهش التهاب‌ها تا تنظیم انسولین کمک می‌کند. لذا نمی‌توان کاهش احتمال بروز سرطان پروستات با خواص قهوه را تنها به یک راه نسبت داد.

خواص قهوه در مبارزه با افسردگی

اگر شما هم با خوردن یک یا دو لیوان قهوه در طول روز احساس شادی بیشتری می‌کنید حتماً دلیلی برای آن وجود دارد، در مطالعه انجام شده طی سال ۲۰۱۳ مشخص شد که نوشیدن قهوه باعث کاهش التهاب‌های عصبی و بهبود روند درمان افسردگی می‌شود. این بررسی روی هزاران زن و مرد انجام شده است و شما به آن می‌توانید اعتماد کنید.

روزانه یک یا دو لیوان قهوه را به برنامه غذایی خود اضافه کنید تا روزهای شادتر و به دور از افسردگی داشته باشید. به این ترتیب انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را هم خواهید داشت. همچنین در ادامه مطالعات نشان داده شد که خطر خوکشی با مصرف کردن قهوه به صورت روزانه تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

قهوه و سهولت فعالیت روزانه

آیا تا به حال احساس کردید که بالا رفتن از پله‌های آپارتمان خودتان زمانی که قهوه می‌خورید راحت‌تر از روزهایی است که قهوه را فراموش کردید؟ دلیل ساده‌ای برای این اتفاق وجود دارد، در بررسی‌های سال ۲۰۱۷ مشخص شد که رابطه دقیقی میان فعالیت‌های روزانه و همچنین مصرف کردن کافئین وجود دارد.

زمانی که بدن شما به اندازه کافی کافئین داشته باشند انجام دادن کارهای روزانه همانند بالا رفتن از پله‌ها به هیچ عنوان کار سختی نیست چرا که انرژی لازم برای تأمین آن در بدن وجود دارد. به این ترتیب احساس خستگی کمتری هم خواهید داشت.

خواص قهوه در رشد سریع مو

در مطالعه انجام شده طی سال ۲۰۱۷ مشخص شد که استفاده کردن از قهوه به عنوان منبع کافئین به مردان کمک خواهد کرد تا رشد موی سریع‌تری داشته باشند. در حقیقت این رشد فولیکول مو بود که رشد تارهای مو را افزایش می‌دهد. مطالعه انجام شده نشان داد مصرف کردن روزانه دو فنجان قهوه، رشد فولیکول را ۴۶ درصد و چرخه بقا تارهای مو را ۳۷ درصد افزایش داد.

قهوه و کاهش ملانوما

ملانوما چیست؟ ملانوما یکی از انواع سرطان‌های پوست است. این نوع از سرطان پوست می‌تواند به سرعت در بدن گسترش پیدا کند و یکی از عوامل اصلی بروز آن تابش شدید نور خورشید است. مسلماً قهوه در برابر اشعه آفتاب به اندازه کرم‌های ضد آفتاب نمی‌تواند شما را محافظت کند اما بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۴ هنوز جای امیدواری به قهوه وجود دارد.

در پی این مطالعات مشخص شد که مصرف کردن قهوه احتمال بروز ملانوما را کاهش می‌دهد. همچنین در ادامه مطالعات آورده شده است که استفاده از قهوه به کاهش مرگ و میر در اثر سرطان پوست کمک زیادی کرده است.

خواص قهوه در درمان نقرس

اگر نمی‌دانید نقرس چیست، امیدواریم که هیچ وقت آن را تجربه نکنید. نوعی آرتریت در بدن که بر اثر افزایش اسید اوریک در بدن ایجاد می‌شود. مطالعاتی در سال ۲۰۰۷ روی خواص قهوه انجام و در آن مشخص شد که استفاده کردن روزانه از قهوه خطر بروز نقرس را کاهش می‌دهد. به این ترتیب، جای ترسیدن از نقرس، نوشیدن قهوه را از همین امروز شروع کنید.

مصرف قهوه در ایران

واژه قهوه‌خانه نشان می‌دهد که قهوه قبل از چای در ایران مصرف می‌شد و تاریخ شروع مصرف آن را می‌توان به دوران صفویه نسبت دارد. زمانی که تجارت قهوه نشان از ورود ایران به بازار تجارت جهانی بود. قـهوه به واسطه داشتن طعم تلخ کمتر از چای مورد استقبال مردم ایران قرار گرفته بود؛ اما با گذشت زمان دوباره قهوه توانست جایگاه خود را به دست آورد. اکنون شما در ایران می‌توانید بسته به نوع فراورده‌ای که از قهوه می‌خواهید آن را در خانه یا کافه‌ها میل کنید. نوشیدنی‌های متداول به دست آمده از قهوه عبارت‌اند از:

اسپرسو

کاپوچینو

نسکافه

شیر قهوه

و تعداد بی‌شماری نوشیدنی که از ترکیب درصد خاصی از قـهوه اسپرسو به همراه شیر یا آب به دست می‌آید.

مضرات قهوه

همچنین افرادی که به مصرف کافئین عادت ندارند، ممکن است در اثر مصرف مقادیر متوسط کافئین نیز عوارض جانبی آن را تجربه کنند. با ما همراه باشید تا مضرات را به شما معرفی کنیم.

افزایش اضطراب

مصرف بیش‌ازحدِ کافئین می‌تواند موجب اضطراب و عصبانیت شود. کافئین را به خاطر توانایی‌اش در افزایش هوشیاری می‌شناسند. «آدنوزین»‌ ماده‌ای شیمیایی در مغز است که باعث می‌شود احساس خستگی کنید. کافئین از تأثیرات آدنوزین جلوگیری می‌کند. و در نتیجه منجر به افزایش اضطراب می‌شود.

باعث بی خوابی

قابلیت کافئین در بیدار نگه‌داشتن افراد یکی از باارزش‌ترین ویژگی‌های آن است. ازسوی دیگر مصرف زیاد کافئین می‌تواند مانعی بر سر خواب باکیفیت باشد. مطالعات نشان می‌دهند مصرف زیاد کافئین موجب می‌شود فرد دیرتر به خواب برود. همچنین کافئین می‌تواند مدت زمان خوابیدن را به خصوص در افراد مسن کاهش دهد.

مشکلات گوارشی

برخی مطالعات نشان می‌دهند مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین می‌تواند بیماری بازگشت اسید به مری را در برخی افراد تشدید کند. به نظر می‌رسد قـهوه حتی بیشتر موجب بروز این پدیده شود. در یک مطالعه‌ی کوچک به ۵ فرد آب کافئین‌دار داده شد و مشاهده شد عضلاتی که باعث می‌شوند محتوای معده به سمت گلو حرکت نکند، به حالت استراحت در آمد و در نتیجه فرد ترش می‌کند. ترش کردن نشانه‌ای از بیماری بازگشت اسید به مری است.

افزایش فشار خون

افزایش فشار خون از عواملی است که خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. زیرا به مرور زمان به سرخرگ‌ها آسیب می‌زند و جریان خون به قلب و مغز را با محدودیت روبه‌رو می‌کند. خوشبختانه تأثیر کافئین بر فشار خون موقتی است. ولی به نظر می‌رسد بیشترین تأثیر کافئین بر فشار خون شامل حال کسانی می‌شود که به مصرف آن عادت ندارند.

تکرر ادرار

افزایش ادرار از عوارض رایج مصرف زیاد کافئین است. زیرا این ماده خاصیت تحریک کنندگی بر مثانه دارد. احتمالا متوجه شده‌اید زمانیکه بیشتر از مقدار طبیعی قـهوه یا چای می‌نوشید، بیشتر ادرار می‌کنید. اگر مقدار زیادی نوشیدنی کافئینی مصرف می‌کنید و احساس می‌کنید بیش از حد طبیعی ادرار می‌کنید، بد نیست که مصرف کافئینتان را کاهش دهید تا ببینید تأثیری روی ادرارتان دارد یا خیر.

گرسون درمانی

ماکس گرسون پزشکی بود که از روش درمان تغذیه‌ای برای بهبود بیماری‌های خطرناکی به مانند سرطان استفاده کرد. هرچند در میان جوامع پزشکی او را قبول نداشتند اما اکنون یکی از روش‌های درمان سرطان، گرسون درمانی است. گرسون درمانی بر اساس گفته طرفداران ماکس گرسون، روش ابداع شده به شدت قوی برای کاهش دهنده و پاک‌سازی کننده سلول‌های سرطانی بدخیم و برخی از بیماری‌های لاعلاج یا مزمن به مانند اسم، قند و اختلالات عصبی است.

روش درمانی گرسون متشکل از ترکیب آب هویج و دیگر معجون‌های گیاهی مشابه بر اساس نوع بیماری به همراه مصرف مداوم ترکیباتی به مانند قهـوه است. البته بسیاری از پزشکان این روش درمان را خطرناک می‌دانند. در طول مدت درمان بیمار از ترکیباتی به مانند سبزی‌ها مختلف، داروهای تأمین کننده پتاسیم، پپپسین، نیاسین و عصاره تیروئید تغذیه می‌شود.

هرچند نمی‌توان به علمی بودن این روش تکیه کرد اما مهم‌ترین نکته‌ای که باید از روش گرسون درمانی دریافت کرد حضور قـهوه در روند درمانی سرطان است. هرچند به خوش‌بینی ماکس گرسون نمی‌توان به دانه قهوه برخورد کرد اما قهوه دارای خواص سلامتی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. عمده خواص قهوه به خاطر وجود کافئین است که می‌تواند سیستم عصبی مرکزی، قلب و عضلات را تحریک کند.

هشدارهای مصرف زیاد قهوه

برخی از افراد نباید قهوه را خودسرانه زیادتر از حد روزانه مصرف کنند یا باید در خوردن آن احتیاط لازم را داشته باشند. در ادامه شاهد معرفی این موارد خواهید بود.

زنان باردار و شیرده

برای زنان باردار توصیه شده است که کمتر از ۲ فنجان در روز قهوه میل کنند. این مقدار از قهوه، ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین وارد خون مادر می‌کند. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند باعث سقط‌جنین، زایمان زودرس و همچنین وزن کم نوزاد در هنگام تولد شود. خوردن ۲ فنجان قهـوه برای مادران شیرده بدون ضرر گزارش شده است. هرچند ممکن است افزایش کافئین در شیر مادر، کودک را بی‌قرار یا اسهال کند.

کودکان

خوردن قهـوه با دم کافئین بالا به مانند اسپرسو ممکن است برای کودکان مفید نباشد و عوارض شدیدتری به نسبت بزرگسالان در آن‌ها به وجود آورد.

اختلالات عصبی

کافئین موجود در قهـوه موجب افزایش اختلال عصبی در افراد تحریک‌پذیر می‌شود.

افزایش خونریزی

اگر شما در بافت‌های داخلی یا خارجی دچار خونریزی‌های ناگهانی می‌شوید می‌بایست در خوردن قهوه کمی احتیاط کنید تا دچار خونریزی‌های شدید نشوید.

بیماری قلبی

خوردن قهوه بدون صافی که باعث افزایش کلسترول مضر می‌شود و افزایش ضربان قلب برای بیمارانی که دارای بیماری قلبی هستند، کاملاً خطرناک و مشکل‌زا است.

دیگر بیمارانی که نباید مصرف قهـوه را خودسرانه افزایش دهند عبارت‌اند از:

بیماران دیابتی

اسهال شدید

سندرم روده تحریک‌پذیر

گلوکوما یا افزایش فشار داخلی چشم

فشار خون بالا

پوکی استخوان

قهوه را چه زمانی باید خورد؟

اگر قهوه‌خور قهاری هستید، نباید به شما در مورد خوردن قهوه زمانی مشخص کنیم، اما اگر به تازگی شروع به خوردن قهوه کرده آید و می‌خواهید بدانید که چه زمانی برای خوردن قهوه مناسب است به شما می‌گوییم که اگر علاقه دارید بیدار بمانید قهـوه را چند ساعت قبل از ساعت خواب خود میل کنید. همچنین اگر دوست دارید کارهای روزانه خودتان را با انرژی بیشتری پیش بگیرید، قهـوه را به صورت روزانه باید بخورید تا سطح کافئین بدن افزایش پیدا کند. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که خوردن قهـوه می‌تواند بدن شما را به سمت عادت کردن به سطح کافئین بالا ببرد و زمانی که کافئین لازم در اختیار نداشته باشد باعث کسالت شود.

محققان طی تحقیقی نشان دادند که کافئین عصرگاهی نه تنها باعث اختلال خواب می‌شود، بلکه ساعت زیستی ۲۴ ساعته بدن انسان را نیز به هم ریخته و از نو به کار می‌اندازد.

این ساعت مجموعه‌ای از سیگنال‌های مولکولی است که بدن را در برنامهٔ ۲۴ ساعته را منظم نگه می‌دارد. نوشیدن قهوه‌ای معادل دو برابر یک قهوه اسپرسو در سه ساعت قبل از خواب، ساعت بدن را به‌طور متوسط حدود ۴۰ دقیقه به عقب می‌کشد.

گرچه اثرات کافئین بر روی هشیاری و خواب به‌خوبی شناخته شده، اما محققان از چگونگی تأثیر آن بر ساعت شبانه‌روزی انسان مطمئن نبودند. آزمایش بر روی پنج نفر انجام شد که چند ساعت قبل از ساعتِ خواب طبیعی، به آن‌ها یک قرص کافئین داده شده بود، سپس آن‌ها در معرض نور کم یا شدید قرار گرفتند. نتیجهٔ این آزمایش نشان می‌داد که کافئین تقریباً اثری معادل نصف اثر قرار گرفتن در معرض نور شدید را دارد که یکی از بهترین راه‌های مطالعه برای جابه‌جاییِ ساعت بدن است.

چه مقدار قهوه برای چه منظوری بخوریم؟

برای کاهش سردرد: دو فنجان قهوه حاوی ۲۵۰ میلی‌گرم کافئین می‌تواند مفید باشد.

برای جلوگیری از بیماری پارکینسون: خوردن سه تا چهار فنجان قهوه و در مورد زنان یک تا سه فنجان قهوه مؤثر است.

کاهش احتمال سنگ صفرا: خوردن دو تا چهار فنجان قهوه شما را در مرز امنیت سنگ صفرا نگه می‌دارد.

جلوگیری از دیابت نوع ۲: خوردن بیش از ۶ لیوان قهوه در روز توصیه شده است.

انواع دانه قهوه

قهوه بر اساس ارتفاع خاکی که گیاه در آن رشد کرده است به دو نوع کلی عربیکا و روبوستا تقسیم‌بندی می‌شود. قهـوه عربیکا در ارتفاع ۴ هزار تا ۶ هزار متری از سطح دریا رشد می‌کند و بارور می‌شود. حدود ۷۵ درصد از قهوه‌های دنیا را عربیکا تشکیل می‌دهد. قهوه روبوستا در ارتفاع ۲۵۰۰ متری رشد می‌کند و از عربیکا تحمل سرمای بیشتری را دارد. کافئین موجود در روبوستا تقریباً دو برابر عربیکا است. اگرچه بو و طعم آن در سطح پایین‌تری به نسبت قهـوه عربیکا قرار می‌گیرد. نوع مرغوب روبوستا در تهیه اسپرسو استفاده می‌شد. گونه نایابی از قهـوه با عنوان لیبریکا وجود دارد که در افریقای غربی رشد می‌کند و درصد کمی از دانه‌های قهـوه دنیا را به خود اختصاص می‌دهد.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 311 تاريخ : چهارشنبه 18 دی 1398 ساعت: 10:09

خبرنامه