معرفی غذاهای خیابانی شهرهای معروف جهان و خیابان سی‌تیر تهران

ساخت وبلاگ

اگر به 10 سال پیش برگردیم، تصور اینکه روزی غذاهای خیابانی طرفداران زیادی پیدا ‌کند کمی برایمان سخت می‌شود و شاید به راحتی باور نکنیم که خیابان سی‌تیر تهران پاتوق جوانان از هر نقطه شهر می‌شود. زمانی که رستوران‌های ایتالیایی و فست‌فودها روز به روز در خیابان‌ها بیش‌تر و بیش‌تر می‌شدند و مردم ترجیح می‌دادند غذای خود را در یک رستوران لوکس میل کنند، شاید کسی فکرش را نمی‌کرد که راه رفتن در یک خیابان قدیمی و خوردن ساندویچ‌ها و غذاهای قدیمی و خانگی همراه با گروه دوستان مد شود. اما واقعیت این است که این سبک از غذا خوردن هم مثل خیلی کشورهای دیگر آسیایی، اروپایی و آمریکا وارد ایران شده و محبوبیت زیادی پیدا کرده است. البته سابقه غذای خیابانی در ایران به سال‌های گذشته بر می‌گردد اما با شکلی متفاوت از آنچه امروز در خیابان سی‌تیر می‌بینیم. در ادامه درباره غذاهای خیابانی در ایران و بعضی از کشورها صحبت می‌کنیم.

اگر از بزرگ‌ترها بپرسید احتمالا غذا و نوشیدنی‌های خیابانی را در جوانی امتحان کرده‌اند. رایج‌ترین خوردنی‌هایی که در دکه‌های تهران قدیم تهیه و فروخته می‌شد، آب زرشک، بلال، آش، باقالی، لبو، بستنی و ساندویچ‌ها بود. اما چیزی که غذافروشی‌های خیابان سی‌تیر امروز را متفاوت می‌کند، فرهنگ جوانان و سبک زندگی آنان در زندگی شبانه یا همان نایت‌لایف این خیابان است. در گذشته دکه‌ها یا چرخ‌دستی‌ها معمولا در محل‌های پررفت و آمد مثل پارک‌ها، سینماها و مراکز خرید مستقر می‌شدند. درواقع علت خرید مردم از این دکه‌ها رفع گرسنگی و تشنگی بود اما امروزه غذا خوردن در خیابان سی‌تیر به نوعی وقت‌گذرانی است.

انتخاب سرفصل

در خیابان سی‌تیر چه می‌گذرد؟

سی‌تیر یکی از خیابان‌های قدیمی تهران است که در منطقه 12 واقع شده و بعد از سنگ‌فرش شدن تبدیل به یک خیابان پر از  غذافروشی‌های مستقر و سیار شد. غذافروشی‌های اینجا به شکل دکه یا ماشین‌های استیشنی است که از فضای آن برای پخت غذا استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید به این خیابان بروید و غذاهای خوشمزه آن را امتحان کنید، درنظر داشته باشید که بهتر است آخر هفته یا به طور کلی برای شام بروید چرا که در محدوده طرح ترافیک واقع شده و رفتن به آنجا کمی سخت است. ضمن اینکه این خیابان شب‌ها حال و هوای دیگری دارد و شلوغ‌تر است. در این خیابان انواع ساندویچ‌های خانگی، غذاهای محلی، فست‌فود، بستنی و آبمیوه، چای و نوشیدنی‌های گرم ارائه می‌شود. درواقع هر دکه یا ماشین سیار، غذا و خوراکی خاص خود را دارد. مثلا در دکه‌ای غذاهای سنتی و ایرانی مثل کباب تابه‌ای، کباب ده‌شاهی و سمبوسه درست می‌شود و در دکه‌ای دیگر به شکل یک کافه، انواع قهوه و کیک‌ها ارائه می‌شود. علاوه بر خوردنی‌های جذاب و متنوع، نمایش و موسیقی خیابانی هم هرزگاهی اجرا می‌شود.

در خیابان سی‌تیر چه می‌گذرد؟

غذاهای خیابانی در کشورهای دیگر

طبق بعضی از روایت‌ها اولین غذای خیابانی را به یونان باستان نسبت داده‌اند که ماهی‌های ریز سرخ شده را در خیابان می‌فروختند اما به طور کلی رواج آن هم‌زمان با عصر صنعتی شدن و بیش‌تر در کشورهای آسیایی بود. ریزش جمعیت روستاها به شهرها و رشد روزافزون جمعیت شهرها موجب رواج و محبوبیت غذاهای خیابانی شد. بسیاری از کارگران مجبور بودند تا بیرون از خانه غذای ارزان بخورند و غذای خیابانی بهترین گزینه برای آنان بود. بعدها همان‌طور که فست‌فود برای مردم کشورهای درحال توسعه جذابیت داشت و در این کشورها گسترده شد، غذاهای خیابانی هم در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته رواج پیدا کرد. در ادامه درباره چند کشوری که غذاهای خیابانی زیادی دارند توضیح خواهیم داد.

غذاهای خیابانی در کشورهای دیگر

تایلند

دکه‌های غذایی در کشور تایلند و به خصوص شهر بانکوک انواع غذاهای تایلندی، میوه‌های استوایی و نوشیدنی‌ها را عرضه می‌کنند. غذاهای خیابانی یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور تایلند است و توریست‌های زیادی غذاهای آن‌ها را امتحان می‌کنند. به جز دکه‌های خیابانی، بازارهای شناور هم هستند که در آن مواد غذایی در قایق‌هایی حمل می‌شوند. بزرگ‌ترین بازار شناور تایلند در یکی از استان‌های جنوب بانکوک است که تقریبا 100 کیلومتر تا آنجا فاصله دارد. در این بازار غذاهای محلی و محصولات کشاورزی عرضه می‌شود.

مشاهده موضوع پیشنهادی  برنامه صبحگاهی و تغذیه | صبحانه | ورزش صبحگاهی

تایلند

چین

غذای خیابانی یکی از بخش‌های مهم فرهنگ چین است که ممکن است در ظاهر غیربهداشتی به نظر آید اما طرفداران زیادی دارد. یکی از معروف‌ترین غذاهای دکه‌ها در خیابان‌های چین، پای مرغ و اردک است. چینی‌ها معتقدند که این غذا فواید زیادی برای بدن دارد. از طرفی آن‌ها معتقدند که تا جایی که امکان دارد نباید چیزی دور ریخته شود و همه قسمت‌های بدن مرغ و اردک باید استفاده شود. معمولا پای مرغ و اردک را با طعم‌های مختلف مثل ترش، سس باربیکیو، سس چیلی، نمکی و به صورت سرخ‌شده درست می‌کنند.

چین

ترکیه

استانبول به عنوان مهم‌ترین شهر از کشور ترکیه دارای غذاهای زیاد و متنوعی است که البته بیش‌تر آن‌ها خوراکی‌های میان‌وعده‌ای هستند. از جمله معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به دکه‌های شیشه‌ای اشاره کرد که سیمیت داغ می‌فروشند. این نان برای صبحانه یا عصرانه مناسب است. یکی دیگر از خوراکی‌هایی که در خیابان‌های استانبول به خصوص در خیابان استقلال و میدان تقسیم به چشم می‌خورد، صدف خوراکی و فندق تازه است.

فرانسه

پاریس به عنوان توریستی‌ترین شهر فرانسه غذاهای خیابانی زیادی دارد که معمولا در اطراف برج ایفل مستقر هستند. یکی از معروف‌ترین خوراکی‌های آن‌ها دسر کرپ است که معمولا با نوتلا و توت‌فرنگی طعم‌دار می‌شود. در اطراف برج ایفل دکه‌هایی وجود دارد که بستنی قیفی با طعم‌های مختلف در روزهای گرم تابستان می‌فروشند. یکی از غذاهای خیابانی محبوب در پاریس ساندویچ فلافل با نان لبنانی یا لواش است. از آنجایی که در این شهر مهاجران عرب‌زبان به خصوص از کشور الجزایر ساکن هستند، این غذا را به راحتی می‌توان پیدا کرد. از دیگر خوردنی‌های معروف این شهر، شیرینی ماکارون است که علاوه بر شیرینی‌فروشی‌های معروف پاریس مثل لادوغ، بعضی دکه‌های خیابانی هم می‌فروشند. ماکارون شیرینی کوچک گردی است که در رنگ‌های مختلف درست می‌شود.

ایتالیا

یکی دیگر از شهرهای اروپایی که غذاهای خیابانی زیادی دارد، رم ایتالیاست. وقتی صحبت از پاستای ایتالیایی می‌کنیم، یاد رستوران‌های کلاسیک ایتالیایی می‌افتیم اما واقعیت این است که پاستا حتی به صورت غذای خیابانی هم در این کشور تهیه و عرضه می‌شود. پاستاهای خیابانی انواع مختلفی دارد اما بیش‌تر از پاستای راویولی به این منظور استفاده می‌شود. یکی از بازارهایی که در شهر رم بسیار معروف است و انواع و اقسام خوردنی‌ها و غذاها را دارد، بازار سرپوشیده تستاچیو است که سقف آن شیشه‌ای است. در این بازار پاستای راویولی با سس دلخواه درست می‌شود. این بازار هر روز به جز روز یکشنبه از ساعت 6 صبح تا 2 بعدازظهر باز است. اصلی‌ترین غذای خیابانی پیتزاست که در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف عرضه می‌شود.

غذاهای خیابانی معمولا در هرکشوری به شکل خاص و متفاوتی است و معمولا غذاهای محلی و سنتی آن‌جا تهیه و عرضه می‌شود. به جز نوع غذاها، شکل ارائه هم متفاوت است. بعضی از غذاهای خیابانی در بازارهای روزانه ارائه می‌شوند در حالی که بعضی دیگر در یک خیابان پر از دکه‌ها و ماشین‌های اغذیه‌فروشی وجود دارند مثل آنچه که ما در خیابان سی‌تیر تهران می‌بینیم.

معرفی غذاهای خیابانی شهرهای معروف جهان و خیابان سی‌تیر تهران
5 (100%) 2 vote[s]

niloofar saeedi

نیلوفر سعیدی هستم؛ دانش‌آموخته رشته مطالعات‌فرهنگی و رسانه از مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و دوره کارشناسی رو هم در دانشگاه علامه طباطبایی، روابط عمومی خوندم. بیشتر پژوهش‌های دانشگاهی‌ رو درباره مصرف و سبک زندگی انجام دادم. در حال حاضر پرسونای بخش بازاریابی شرکت ریحون هستم و در ویدیوهایی که ریحون برای شبکه‌های اجتماعی می‌سازه، بازی می‌کنم.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 317 تاريخ : سه شنبه 29 بهمن 1398 ساعت: 21:15

خبرنامه