علائم جدید کرونا؛ کی واقعا به پزشک مراجعه کنیم؟

ساخت وبلاگ

کووید 19 چیست و چه علائمی دارد؟

کووید 1 نوعی بیماری ناشی ویروسی در دسته کرونا ویروس هاست. این بیماری برای اولین بار است که در انسانها مشاهده شده است. مانند سایر کرونا ویروس های دیگر، کرونا ویروس جدید نیز اولین بار از حیوانات به انسان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی آنرا پاندمی(شیوع در همه کشور های جهان) اعلام کرده است.

بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، رایج ترین علائم این بیماری تب، سرفه های خشک، خستگی و کوفتگی است. در برخی افراد ممکن است آب ریزش بینی، گلو درد، گرفتگی بینی، سردرد و اسهال نیز دیده شود. بعضی از افراد نیز ضعف و کاهش قدرت حس بویایی و چشایی را تجربه می کنند. از میان کسانی که به این بیماری مبتلا می شوند، حدود 80 درصدشان علائم خفیفی مانند از دست دادن توانایی بویایی و چشایی دارند که در این موارد نیاز به مراجعه به مراکز درمانی نیست. معمولا افراد مسن و کسانی که از بیماری های مزمن رنج میبرند در برابر این بیماری آسیب پذیر ترند.

عامل ایجاد بیماری کووید 19 باکتری نیست و لذا نمی توان از آنتی بیوتیک برای کنترل و درمان آن استفاده کرد. و در حال حاضر هیچ درمان قطعی و نهایی برای این بیماری پیدا نشده است.

بازگشت سلامتی و درمان این بیماری صرفا به قدرت سیستم ایمنی بدن افراد ارتباط پیدا می کند.

آیا در صورت حس کردن تب و سرفه باید به پزشک مراجعه کنیم؟

خیر، پزشکان اعلام کرده اند هرکسی با چنین علائمی بایستی دست کم خود را 7 روز قرنطینه کند و از تماس با دیگران بپرهیزد. و اگر افراد دیگری با شخص مبتلا به این بیماری زندگی میکنند آنها نیز بایستی دست کم 14 روز خود قرنطینه کامل نمایند تا گسترش بیماری کاهش یابد.

افراد می توانند با مراجعه به وب سایت های رسمی علائم خود را ثبت و در صورت گسترش بیماری اطلاعات خود در سیستم را بروز رسانی کنند. تست کرونا تنها در صورت مراجعه به بیمارستان و وخامت اوضاع شخص گرفته می‌شود. بسیاری از کشور ها برای کنترل گسترش این بیماری از مقررات سخت گیرانه ای در تردد ها و مراجعات ایجاد کرده اند و بسیاری از مراکز تجمع و عمومی نیز تعطیل شده اند.

آخرین اطلاعات آماری از کرونا ویروس

تا 10 فروردین امسال 665 هزار نفر طبق آمار رسمی دولت ها مبتلا به این بیماری شده اند. این تعداد تقریبا همه کشور ها را در بر میگیرد. حدود 30 هزار نفر از این تعداد جان باخته اند. در کشور ایتالیا که یکی از وخیم ترین کشور ها از نظر گسترش کووید 19 است حدود 10000 نفر بر اثر این بیماری جان باخته اند. در اسپانیا نیز 5900 نفر به فوت کرده اند. تا کنون 140 هزار نفر نیز از این بیماری جان سالم به در برده اند.

چرا کووید 19 از آنفلوانزا خطرناک تر است؟

دانشمندان هنوز به طور کامل نمیدانند  که کرونا ویروس جدید چقدر خطر ناک است. برای این کار بایستی اطلاعات و دانش بیشتری در باره این بیماری ایجاد شود تا به نتیج قطی برسند. اما با توجه به داده های موجود مرگ و میر میان افراد سالم و جوان 1 درصد و افراد مسن و بیمار 3 درصد اعلام شده است. جالب است بدانیم میزان مرگ و میر در واگیر کرونا ویروس سارس 10 درصد بوده است.

یک تفاوت مهم میان کووید 19 و آنفلوانزای معمولی در این است که برای کووید 19 هنوز هیچ واکسنی ساخته نشده است. و این مسئله بیماری را برای افراد مسن و افراد دارای بیماری های مزمن سخت تر می کند. شستن مکرر دستها و عدم تماس با دیگران از راههای کنترل گسترش این بیماری است.

کرونا ویروس های دیگر

بیماری تنفسی سارس و بیماری تنفسی دیگری که در خاور میان رواج یافت بنام مرس نیز از انواع دیگر کرونا ویروس ها بوده اند که میان انسانها شیوع پیدا کردند. همه این کرونا ویروس ها اولین بار از حیوان به انسان منتقل شدند. در سال 2003 بیماری سارس به 37 کشور سرایت کرد. این بیماری 8000 نفر را مبتلا کرده بود که از این میان حدود 750 نفر بر اثر این بیماری فوت کردند. امار مرگ و میر در بیماری مرس حدود 35 درصد بوده است. باید توجه داشت گرچه کووید 19 توانایی سرایت و واگیر بالایی دارد اما به نسبت مابقی کرونا ویروس ها آمار تلفات کمتری داشته است.

منبع: گاردین

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 261 تاريخ : شنبه 16 فروردين 1399 ساعت: 14:56

خبرنامه