چطور اضطراب جدایی فرزندم رو کاهش بدم؟

ساخت وبلاگ

اضطراب جدایی از والدین یکی از مشکلات خانواده ها در روند رشد کودک هست، هر کودکی طی یک یا چند دوره از زندگیش بهش مبتلا میشه و خانواده رو درگیر خودش میکنه! قطعا والدین نمیتونن همیشه پیش کودک باشن و اگه مادر خانه دار هم باشه بازم ممکنه شرایطی پیش بیاد که مجبور بشه فرزندشو برای ساعاتی پیش کسی بذاره، ولی این اضطرابها زمانی مشکل ایجاد میکنه و غیرقابل تحمل میشه که والدین بخوان بطور روزانه ازش جدا بشن، برای همین باید برای این مشکل چاره ای پیدا کنن در ادامه مطلب راهکارهایی برای از بین بردن اضطراب کودک پیشنهاد میکنم امیدوارم براتون مفید باشه.

اضطراب <strong>جدایی</strong>

اضطراب جدایی

اضطراب جدایی

برای عبور از دوره ی اضطراب جدایی نیاز به زمان دارین، و فقط برای رشد سرعت تکامل کودک راهکارهایی ارائه میشه، البته این کار کودک یک کار اشتباه یا غیرعادی نیست بلکه کاملا طبیعی هست. اغلب ما  مادران وقتی می بینیم کودکمون موقع جدایی گریه میکنه حتی اگه بدونیم چند لحظه بعد آروم میشه و ناراحتیش ادامه پیدا نمیکنه با این حال بازم تحمل همون چند لحظه برامون خیلی سخته! حالا اگه از یه طرف دیگه بخوایم به این رفتار نگاه کنیم نه تنها سخت نیست که قشنگ هم میشه، به این فک کنید که کودکتون چقدر شما رو دوست داره و بهتون دلبسته اس که دوری شما باعث ناراحتیش میشه و اینو برای خودتون تکرار کنید که بعد از رفتنتون ناراحتیش زیاد طول نمیکشه.

اضطراب جدایی در نوزادان

اضطراب جدایی در نوزادان از زمانی که مادر رو میشناسه و بهش عادت میکنه ممکنه اتفاق بیفته که مربوط به سن 4 تا 5 ماهگی نوزاد میشه اما اضطراب واقعی از 9 ماهگی پیش میاد. و بهتره که بدونین اگه نوزاد خسته یا گرسنه باشه این بی قراری و اضطراب شدت میگیره.

اضطراب جدایی در کودکان نوپا

اکثر کودکان نوپا با رسیدن به سن 15 تا 18 ماهگی چالش اضطراب جدایی رو پشت سر گذاشتن. ولی اگه کودک، بیمار یا گرسنه و یا خسته بشه به سختی از والدین جدا میشه. در دوره ی نوزادی اگه اضطراب جدایی رو کاهش ندید با بزرگ شدن کودک و بالا رفتن درک کودک نسبت به اطرافش، سختتر جدا میشه و ممکنه رفتارهای شدیدتری مثل داد و فریاد کردن گریه های بلند از خودش نشون بده.

اضطراب جدایی درکودکان پیش دبستانی

کودک تا 3 سالگی اضطراب و نگرانی که از دوری والدین براش پیش میاد رو به راحتی بروز میده مثلا گریه میکنه یا بهانه گیری میکنه تا بیشتر پیش والدینش بمونه، اینکه برای جدایی هنوز بازخورد ناسازگاری به شما میده و هنوز عادت نکرده، به این معنی نیست که تلاشهای شما برای راحت جدا شدن بی فایده بوده! بلکه در حال آماده شدن هست و کم کم داره به روزی نزدیک میشه که به راحتی بتونه از شما جدا بشه. در این دوره اگه ازتون خواست که بیشتر پیشش بمونین، مثلا قبل از اینکه خوابش ببره پیشش باشین، خواستشو قبول کنید. بیشتر باهاش صحبت کنین بهش بگین که چیزی برای ترسیدن یا نگران شدن وجود نداره. نکته مهمی که وجود داره و نباید از خاطرتون بره اینه که حتی اگه شما دارین کودکتون رو مستقل میکنین و میخواین که از شما راحت جدا بشه نباید به این دلیل زمانهای دونفره تون رو کم کنین یا ازش بگیرین مثلا اگه قبل خوابش عادت داشت که پیشش باشین، مبادا بخاطر عادت به جدایی از این آرامش محرومش کنین.

اضطراب جدایی

اضطراب جدایی

نکات مهم برای رفع مشکل اضطراب

  • اگه به فرزندتون قول میدین زود برمیگردین، حتما زود برگردین!
  • با محبت و ابراز علاقه از کودک جدا بشین، حتی اگه اون داره داد میزنه و گریه میکنه
  • وقتی میخواید از زمان برگشت به کودکتون چیزی بگین، از مشخصه هایی صحبت کنین که برای کودک روشن و قابل درکه! مثلا بگید وقتی برمیگردم که ناهار خورده باشی.
  • برای کاهش اضطراب جدایی برای مدرسه یا پیش دبستانی بهتره که از قبلش آماده اش کنین مثلا ببریدش خونه مادربزرگ یا اقوام و برنامه روزمره رو بهش یادآوری کنین تا انجام بده، در کل فرصتی رو فراهم کنین تا درغیاب شما بتونه کارهای شخصیشو انجام بده.
  • اگه اضطراب جدایی پس از پیش دبستانی بطور روزانه ادامه پیدا کرد، باید به روانشناس کودک مراجعه کنید.

5 / 5 ( 2 امتیاز )

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 285 تاريخ : يکشنبه 12 بهمن 1399 ساعت: 16:30

خبرنامه