حمام نوزاد و تمام نکاتی که درباره آن باید بدانید

ساخت وبلاگ

محققان معتقدند که در ۲۴ ساعت اولیه تولد کودک، نباید او را به حمام برد؛ چراکه حمام کردن نوزاد در روز اول لایه محافظت کننده روی پوست او را از بین می‌برد. شما بعد از گذشت ۲۴ ساعت، می‌‎توانید او را به حمام ببرید اما تا زمانی که ناف نیفتاده و محل ختنه التیام پیدا نکرده، نباید کودک را در آب قرار دهید. بهترین راه برای حمام کردن نوزاد چند روزه، حمام اسفنج است. در این روش کودک را باید در فضایی گرم و با دمای مناسب برهنه کنید. در یک ظرف آب با دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و با اسفنجی که با آن آب خیس شده، روی تن کودک را به آرامی پاک کنید. شما می‌توانید روی قسمت‌های پایینی پا یا زیر بغلش به آرامی با یک استکان آب بریزید، اما مراقب باشید که آب به قسمت بند‌ناف یا اندام تناسلی پسران راه پیدا نکند. حتما شما هم میدانید که پوست نوزادان، ۵ برابر نازک‌تر از پوست بزرگسالان است؟ بنابراین تعجبی ندارد که به مراقبت‌های بیشتری نیاز داشته باشند.

برای حمام نوزاد به چه چیزهایی نیاز دارید؟

حمام با اسفنج صرفاً برای خشک نگه‌داشتن بند ناف و ناحیه اطراف نوزاد توصیه می‌شود چراکه این ناحیه نباید تا قبل از خشک شدن و افتادن بند ناف، خیس شود، زیرا ممکن است عفونت کند؛ یعنی نوزاد بین یک تا ۳ هفته پس از تولد نباید حمام کند تا بند نافش بیفتد. تا آن زمان تنها چیزی که برای حمام کردن او نیاز دارید کمی آب گرم و یک‌تکه اسفنج یا پارچه نرم است. حواستان به قسمت‌هایی از بدن او که داخل پوشک قرار می‌گیرد و همین‌طور چین‌های زیر گردنش باشد. بعد از افتادن بند ناف نوزاد، می‌توانید هفته‌ای ۳ تا ۴ بار او را حمام کنید؛ اما بیشتر از این مقدار باعث خشک شدن پوست او می‌شود. برای حمام کردن نوزاد از یک وان نوزادی یا سینک روشویی استفاده کنید چراکه کنترل نوزاد در این محیط‌های کوچک بسیار راحت‌تر از وان بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اگزما پوست در نوزادان و کودکان؛ علائم، دلایل و درمان‌های موثر خانگی

حمام نوزاد و نکات آن

از کجا شروع کنید؟

بهتر است پیش از درآوردن لباس نوزاد و شستن بدن او، ابتدا سرش را بشویید. دو قطره شامپو مخصوص کودک را روی لیف نرم (یا اسفنج و یا دست خود) بریزید و آرام سرش را ماساژ دهید. برای آبکشی روی صورت کودک آب نریزید با پارچه نرم مرطوب آن را بشویید و با حوله خشک کنید و سپس برای شستن بدن او لباسش را دربیاورد.

بیشتر بخوانید: عرق کردن در کودکان

بهترین درجه حرارت برای استحمام کودک چند درجه است؟

برای‌ آن‌که کودک دچار سوختگی نشود بهترین کار این است که دماسنج در آب بگذارید و دمای آب زیر 50 درجه سانتی‌گراد باشد؛ اما بازهم قبل از گذاشتن کودک در آب، دمای آب را با دستتان چک کنید. هوای مکانی که کودک در آن شستشو می‌شود باید گرم باشد زیرا کودکی که حمام می‌شود سریع دچار لرز می‌شود، پس از حمام در پوشاندن لباس کودک سرعت عمل به خرج دهید و حتماً از کلاه استفاده کنید.

آیا پوست نوزادان به مرطوب‌کننده نیاز دارد؟

ممکن است پوست نوزاد تازه متولد شده‌تان خشک‌ و حتی در بعضی مناطق پوسته‌پوسته شود. این اتفاق‌ها در روزهای بعد از تولد طبیعی است و نیازی به مرطوب‌کننده نیست؛ معمولاً طی دو هفته خودبه‌خود خوب خواهد شد. همچنین استفاده از شامپو بدن نوزاد می‌تواند به تأمین چربی ازدست‌رفته پوست کمک کند شود.

اکثر کودکان به لوسیون پس از حمام نیاز ندارند. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد پوسته‌ها این است که داخل چین‌های پوست او را پس از هر بار استحمام خوب خشک‌کنید. اگر هم می‌خواهید برای او از لوسیون استفاده کنید حتماً از لوسیون‌هایی با میزان حساسیت‌زایی کم (Hypoallergenic) استفاده کنید.

برای دانستنی‌های بیشتر با اکالا بلاگ همراه باشید.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 261 تاريخ : يکشنبه 9 خرداد 1400 ساعت: 21:27

خبرنامه