سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیون دلاری نستله در صنعت شیر ایران

ساخت وبلاگ

مریم رضوانی- پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین: در مراسمی‌که در کارخانه نستله در قزوین برگزار شد از پروژه RISE رونمایی شد که با هدف تامین نیاز شیر از طریق تامین‌کننده‌های محلی و سرمایه‌گذاری در بخش تحویل شیر تازه اجرا می‌شود. آنگونه که مسئولان بزرگترین تولید کننده محصولات غذایی در جهان می‌گویند ۶۰ میلیون دلار در این پروژه سرمایه گذاری شده است.

این پروژه در سال ۱۳۹۳ و با تحقیق روی مزارع استان قزوین کلید خورد و پس از حصول نتایج، مذاکرات با دامداری‌های منتخب آغاز و سرانجام چهار مزرعه برای همکاری مشترک با نستله ایران ابراز تمایل کردند و با همکاری وزارت کشاورزی، متخصصان نستله و دانشگاه برن سوییس برنامه‌ریزی و استانداردسازی مزارع آغاز شد.

سرمایه‌گذاری 60 میلیون دلاری نستله در تولید شیر محلی

پیش از این نیز شرکت نستله واترز ایرانیان در تفاهم‌نامه پژوهشی با دانشگاه تهران در راستای توسعه پایدار زیست‌محیطی برای بازیافت بطری PET امضا کرده بود که نشان از سیاست‌های ویژه این شرکت برای همکاری با مجموعه‌های ملی و محلی در سایر کشورها دارد.

فیصل‌هارون مدیر کارخانه نستله ایران در اولین نشست خبری مدیران نستله با خبرنگاران ایرانی اعلام کرد که پروژه احداث خطوط تولید محصولات قهوه فوری نستله با سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیون دلاری در پی پاسخ به نیازهای بازار داخلی از طریق افزایش تولید ملی کلید خورده است.

با اجرای پروژه RISE  به عنوان یکی دیگر از همکاری‌های مشترک نستله، تولید کنندگان ایرانی توانسته‌اند پس از دو سال میکروب‌های موجود (آنتی‌بیوتیک‌ها) را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و شیر استاندارد بین‌المللی تولید کنند.

جزییات پروژه RISE 
در همین باره غزاله نعمتی مدیر خدمات کشاورزی نستله با اشاره به شرایط سخت تولید شیر کودک گفت:« نستله ۸ سال پیش تصمیم‌گیری برای شیر کودک را آغاز کرد و با توجه به اینکه آنتی‌بیوتیک در شیر کودک باید منفی باشد، شیر تولیدی نستله یک رتبه از شیر تولیدی کشور بالاتر است. بنابراین تمام واحدهای تولیدی را متناسب با همان رتبه در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی کردیم و اولین دریافت شیر نستله نیز در همان سال بود.»

سرمایه‌گذاری 60 میلیون دلاری نستله در تولید شیر محلی

او در ادامه به برنامه‌های سه ساله پروژه رایس برای حل مشکلات دامپروری اشاره  کرد و گفت: «یکی از مشکلاتی که ما با دعوت از دانشگاه برن سوییس متوجه نبود آن در سیستم بهره‌وری نستله شدیم این بود که ما از نظر گردش مواد مغذی یا مدیریت فاضلاب، مصرف آب، انرژی و تنوع زیستی دچار مشکل هستیم. بنابراین برنامه راه سه ساله را تعیین کردیم و اولویت را امنیت غذایی قرار دادیم و در این برنامه قسمت‌های مختلف دامداری را از لحاظ بهداشتی تحت نظر قرار دادیم و نقاط بحرانی را پایش و کنترل کردیم. سپس برای کمک به کشور، سیستم مدیریت فاضلاب را در دامپروری راه‌اندازی کردیم و از پسماندهای مزارع دامداری به عنوان کود مایع و جامد گیاهان استفاده کردیم.»

تولید روزانه ۶۴۰ تنی شیر

نعمتی با بیان اینکه روزی ۷۵ تن شیر تولیدی داریم، افزود: تولید این ۶ واحد دامپروری که با ما کار می‌کنند و البته هنوز قرارداد دو مزرعه قطعی نشده است، ۶۴۰ تن در روز است و ۳۷ هزار راس دام در این چند مزرعه وجود دارد. ما در کارخانه نستله ۷۵ تن از این شیر را دریافت می‌کنیم اما تمام این شیر تولید شده در این دامپروری‌ها با همان کیفیت ۷۵ تنی ما تولید می‌شود و به صنایع لبنی کشور معرفی می‌شود.

سرمایه‌گذاری 60 میلیون دلاری نستله در تولید شیر محلی

مدیر خدمات کشاورزی نستله در ادامه درباره غذای دام‌های موجود در مزارع دامداری نستله توضیح داد: «دام‌های مزارع از نژاد هلشتاین و آمریکایی هستند و غذای آنها از ذرت، یونجه، سویا، سیلوی ذرت، مکمل‌های غذایی و ویتامین و مواد معدنی تامین می‌شود و یکی از دلایلی که کود این دام‌ها بوی نامطبوعی ندارند به دلیل تغذیه آنهاست.»

رشد تولید شیر با اجرای RISE

در این مراسم عزیزالله رضایی یکی از مدیران دامپروری پروژه RISE نستله و مدیر دامپروری زرین هیو با اشاره به اینکه سالانه ۱٫۵ تن شیر خشک کشور از این واحد دامداری تامین می‌شود، گفت: ما در این پروژه  ۱۳ هزار راس گاو داریم که روزانه ۲۲۰ هزار تن شیر تولید می‌کنند. در سال گذشته ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شیر در کشور تولید شده و امسال این میزان به ۱۰ میلیون تن رسیده است که ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته است و ۸۰۰ هزار تن از این میزان تولید از واحد دامداری ما تامین می‌شود.

هومن امیری مدیر تولید واحد دامداری زرین هیو در نستله در بازدید از مراکز تولید شیر و شیردوشی درباره میزان شیردهی گاوهای دامداری گفت: عمل دوشش شیر ۴ دقیقه زمان می‌برد و روزانه بالای ۹۰ تن شیر دوشیده می‌شود و هر گاو ۷ کیلو شیر تولید می‌کند.

او در ادامه گفت: هر ۸ ساعت یکبار شیر گاوها دوشیده شده و این فرایند در سه مرحله انجام می‌شود و ضدعفونی شدن شیر حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان می‌برد یعنی ۱۰ دقیقه فرایند ضدعفونی و نیم ساعت چربی‌زدایی انجام می‌گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، نستله ایران در سال ۸۰ فعالیت رسمی‌خود را در ایران آغاز کرد و در سال ۸۲ با احداث کارخانه قزوین تولید شیر خشک را در این استان آغاز کرد. در سال ۸۷ نیز با سرمایه‌گذاری در صنعت آب معدنی به بازار ایران وارد شد. در حال حاضر نیز تعداد نیروی شاغل در این بخش ۹۰۰ نفر است. هم اکنون نیز ۱۵ برند از محصولات غذایی و نوشیدنی نستله در بازار وجود دارد.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 285 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396 ساعت: 16:24

خبرنامه