امروز ناهار چی درست کنم؟ (دوشنبه ۱۳ فروردین)

ساخت وبلاگ

امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمی‌کند دانشجو باشید، خانه‌دار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و می‌خواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند. 

از این رو ما امروز، در سیزدهمین روز فروردین ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از اکالا بلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آن‌ها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.

معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما

در ادامه می‌توانید با چند غذای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آن‌ها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

۱- مشتی کباب (کباب زردک)

مشتی کباب شبیه به شامی کباب یا کتلت است؛ با این تفاوت که به جای سیب زمینی از مقداری هویج در تهیه آن استفاده می‌شود و در نهایت با سسی خوشمزه و غلیظ پخته و بعد سرو می‌شود.

کباب زردک را همراه با نان یا برنج می‌توانید نوش جان کنید. این غذا خیلی ساده و سریع آماده می‌شود و مواد زیادی هم برای تهیه نیاز ندارد؛ بنابراین، می‌تواند یک گزینه‌ بسیار عالی برای ناهار امروزتان باشد.

مراحل تهیه مشتی کباب (کباب زردک)

مراحل تهیه مشتی کباب (کباب زردک)

مراحل تهیه مشتی کباب (کباب زردک) به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول پیاز و هویج را پوست بگیرید و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را داخل کاسه یا ظرف بزرگی بریزید.
  2. سپس ادویه‌ها که شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین و غیره است را به گوشت اضافه کنید. پیاز رنده شده و آب گرفته را نیز به گوشت و ادویه‌ها اضافه کنید.
  3. با دست شروع کنید به ورز دادن و مخلوط کردن گوشت و مواد را مخلوط کنید. سپس هویج رنده شده را به مواد اضافه کنید و دوباره گوشت را ورز دهید تا هویج هم کاملا با گوشت و پیاز و ادویه‌ها مخلوط شود.
  4. در ادامه آرد نخودچی را نیز به مواد اضافه کنید. به خوبی گوشت را ورز دهید و به دیواره‌های ظرف بکوبید. حالا به اندازه یک مُشت از مواد گوشتی را برداشته و کف دست شکل دهید و روی یک سینی بچینید.

برای ادامه رسپی این غذای اصیل و مخصوص اصفهانی روی لینک طرز تهیه مشتی کباب (کباب زردک) کلیک کنید.

۲- آش عباسعلی

آش عباسعلی یکی از غذاهای سنتی شهر کرمانشاه است که اغلب در ماه رمضان برای وعده افطار طبخ می‌شود. علت نام‌گذاری آن نیز این است که ۲۰۰ سال پیش آشپزی به نام عباسعلی نذر می‌کند آشی را تهیه کند که مردم هر شب روزه خود را با آن باز کنند و از آن زمان این آش با نام آش عباسعلی شناخته می‌شود.

طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی

مراحل تهیه آش عباسعلی

مراحل تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی به شرح زیر است:

  1. در اولین مرحله برای تهیه این آش خوشمزه حبوبات شامل نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و گندم پوست‌کنده را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و در زمان کمتری بپزد.
  2. حبوبات خیس خورده (نخود، لوبیا چیتی و لوبیا سفید) را آبکشی کرده و به همراه ۴ پیمانه آب داخل قابلمه ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام بپزد.
  3. پس از یک ساعت عدس را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا کامل بپزند. بهتر است گندم را در قابلمه جداگانه با ۲ پیمانه آب بپزید.
  4. در اواسط پخت حبوبات، برنج را که از قبل خیس کرده‌اید به قابلمه اضافه کنید تا همراه با سایر مواد بپزد.
  5. سپس یکی از پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید. در ادامه به میزان لازم فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.

برای ادامه رسپی این آش خوشمزه و سنتی کرمانشاهی روی لینک طرز تهیه آش عباسعلی کلیک کنید.

۳- دنده کباب

دنده کباب یکی دیگر از کباب‌های خوشمزه و لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تاریخی کرمانشاه برمی‌گردد. دنده کباب همانطور که از اسم آن پیداست از گوشت دنده گوسفند تهیه و به همراه پیاز، سیر و دیگر طعم‌دهنده‌ها طعم‌دار می‌شود.

این غذا در کرمانشکاه اغلب در مهمانی‌ها یا مجالس مهم سرو می‌شود. بر خلاف بسیاری از کباب‌ها و مانند کباب شیشلیک، تهیه دنده کباب به تبحر و تجربه کافی در زمینه آشپزی نیاز دارد تا کبابی با کیفیت و خوشمزه برای ناهار آماده نوش جان کردن شود.

مراحل تهیه دنده کباب

مراحل تهیه دنده کباب

مراحل تهیه دنده کباب به شرح زیر است:

  1. ابتدا دنده گوسفند را تمیز کنید و بشویید. سپس یک کاسه مناسب را تهیه و درون آن چند تکه یخ بریزید و گوشت را به مدت یک ساعت در داخل کاسه یخ‌ها قرار دهید. بعد از گذشت ۱ ساعت، دنده‌ها را از کاسه یخ خارج کرده و آبکشی کنید و در یک صافی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  2. سپس پیازها را همراه با سیرها پوست بگیرید و بشویید، سپس آن‌ها را رنده کنید. یک کاسه نسبتا بزرگ و گود را تهیه کنید و سیر و پیاز رنده شده را درون آن بریزید.
  3. در ادامه مقداری روغن مایع را به همراه ۱ پیمانه ماست چکیده، برگ بو، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.

برای ادامه رسپی این غذای محلی و مجلسی روی لینک طرز تهیه دنده کباب کلیک کنید.

۴- توپک مرغ سوخاری

توپک مرغ سوخاری یکی از خوراکی‌هایی است که می‌توانید در مهمانی‌ها به‌ عنوان فینگر فود و یا یک وعده ناهار خوشمزه سرو کنید. این غذای فانتزی طرز تهیه آسانی دارد و برای پخت آن فقط به چند قلم مواد اولیه ساده نظیر سینه مرغ، آرد سفید قنادی، تخم مرغ، جعفری تازه خرد شده، پودر سوخاری و… نیاز است.

مراحل تهیه توپک مرغ سوخاری

مراحل تهیه توپک مرغ سوخاری

مراحل تهیه توپک مرغ سوخاری به شرح زیر است:

  1. ابتدا پیاز را با رنده ریز یا میکسر پوره کنید و آب آن را به خوبی بگیرید. فیله مرغ را به همراه نمک، پودر سیر، فلفل قرمز و پودر پاپریکا در میکسر بریزید و حسابی پوره و له کنید تا مرغ با ادویه‌ها ترکیب شود و طعم و بوی خوبی به خود بگیرد.
  2. سپس جعفری و پیاز آب گرفته شده را به فیله‌های مرغ پوره شده اضافه کنید. پس از آن یک قاشق آرد سفید و یک قاشق آرد سوخاری را نیز به ترکیب شگفت‌انگیز توپک‌ها بیفزایید. سه تا چهار دقیقه با میکسر یا همزن به‌ هم زنید تا مواد به‌ خوبی یک‌دست شوند.
  3. حال مواد اولیه توپک مرغ سوخاری را به اندازه یک گردو بردارید و در دست گرد کنید. سپس با کمک انگشت کم‌کم بازش کنید. دقت داشته باشید توپک‌هایتان زیاد بزرگ نشوند چون در زمان سرخ شدن ممکن است تا مرکز توپک سرخ نشود و بهتر است که سایز آن‌ها کوچک باشد.
  4. در این مرحله نیر چدار را به اندازه یک سانتی‌متر در یک سانتی‌متر برش دهید و در مرکز توپک قرار دهید. توپک را به آرامی در دست جمع و گرد کنید.

برای ادامه رسپی این غذای فانتزی و لذیذ روی لینک طرز تهیه توپک مرغ سوخاری کلیک کنید.

۵- پیتزا (پیده ترکی)

پیده غذای ترکی خوشمزه‌ای است که گاهی به آن “پیتزا ترکی” نیز گفته می‌شود. این غذا، خمیری ترد و نازک دارد. ترک‌ها معمولا آن را به صورت قایق شکل می‌دهند و با مخلفات متنوع در تنورهای ذغالی طبخ می‌کنند.

از جمله ترکیب‌های پرطرفدار که داخل پیده استفاده می‌شود، می‌توان به گوشت ادویه زده و دودی، گوشت خرد شده بره، گوشت مرغ یا سوسیس اشاره کرد.

طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی)

مراحل تهیه پیده (پیتزا ترکی)

مراحل تهیه پیده (پیتزا ترکی) به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول باید سراغ آماده کردن خمیر بروید. برای تهیه خمیر پیده، خمیر مایه را داخل ظرفی بریزید. شکر و آب ولرم را به آن اضافه کنید. دمای آب باید حدود ۴۰ درجه باشد. اگر دماسنج ندارید، دما باید به گونه‌ای باشد که وقتی نوک انگشت را داخل آب می‌زنید گرمی آب را کاملا حس کنید؛ اما انگشت را نسوزاند.
  2. سپس روغن مایع را هم اضافه و مواد را مخلوط کنید.
  3. آرد را نیز کم کم اضافه کنید؛ بسته به نوع و کیفیت آرد ممکن است همه آرد مصرف شود یا کمی از آن باقی بماند. بنابراین آرد را یکجا اضافه نکنید.
  4. وقتی مایه کمی حالت خمیری به خودش گرفت، نمک را اضافه و مخلوط کنید. (نمک را مستقیم به خمیر مایه اضافه نکنید، چون مانع فعال شدن خمیر مایه می‌شود. همیشه باید نمک را بعد از آماده شدن خمیر اضافه کنید.)

برای ادامه رسپی این غذای جذاب و خوشمزه روی لینک طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی) کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی اکالا لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این غذاهای خوش‌عطر و خوشمزه را در برنامه‌ غذایی‌تان جای دهید و از طعم‌ بی‌نظیر آن‌ها نهایت لذت را ببرید.

۰/۵ (۰ نظر)

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 20 تاريخ : سه شنبه 14 فروردين 1403 ساعت: 17:30

خبرنامه