تفاوت چای ارگانیک با چای معمولی چیست؟

ساخت وبلاگ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین، چای ارگانیک به انواعی از چای گفته می‌شود که در هیچ‌کدام از مراحل تولید آن از کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها یا سایر مواد شیمیایی استفاده نشود و کاملا طبیعی و سالم رشد کند و برداشت شود. مقامات رسمی‌بهداشتی تعدادی از کشورهای جهان مانند آلمان، فرانسه، ژاپن و آمریکا نشان «ارگانیک» را به برخی مزرعه‌داران تولید چای ارگانیک اعطا کرده‌اند. در بازار ایران هم چای‌های داخلی تحت عنوان «ارگانیک» عرضه می‌شوند.

یک متخصص تکنولوژی و اصلاح درختان و عضو هیات علمی‌دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه در حال حاضر مزرعه‌هایی در شمال کشور وجود دارند که از کود و سم بسیار کمی‌در تولید برگ سبز چای استفاده می‌کنند، گفت: بهتر است به محصولات تولیدی این مزارع به جای چای ارگانیک، بگوییم «چای سالم» زیرا تعریف محصول ارگانیک بسیار سخت است و ارگانیک بودن شرایط خاصی دارد بنابراین نمی‌توان آن را به برخی چای‌هایی که در شمال کشور تولید می‌شوند، نسبت داد.

عباس یداللهی در ادامه گفت: چای سالم از چیدن تمام برگ‌های ساقه چای به دست ‌نمی‌آید و فقط چند از برگچه انتهایی ساقه چای برداشت می‌شود.

او یکی از دلایل سالم‌تر بودن برگچه‌های بالایی ساقه، نسبت به برگ‌های پایینی چای را نداشتن فنول و سفیدک زیاد دانست و گفت: این فنول و سفیدک‌ها باعث پایین آمدن کیفیت چای فرآوری شده نهایی می‌شود در صورتی که برگچه‌های بالایی، سالم‌تر و شاداب‌تر هستند.

فصل برداشت چای ارگانیک؛ علت گرانی این محصول

یداللهی در تشریح علت گرانی چای‌های ارگانیک نسبت به چای معمولی بیان کرد: چیدن برگچه‌های انتهایی ساقه چای در فصل خاصی انجام می‌شود. ضمن اینکه تعداد این برگچه‌ها هم محدودتر از تعداد برگ‌های چای معمولی است. با این حساب و به دلیل کم بودن مقدار محصول نهایی، قیمت آن هم بالاتر می‌رود.

برگ‌های تازه چای ارگانیک طعم تلخ‌تری دارند

عضو هیات علمی‌دانشگاه تربیت مدرس در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از برگ‌های تازه چای ارگانیک سبب تلخی طعم آن می‌شود، گفت: زمانی که فقط برگچه‌های انتهایی چای را برداشت می‌کنیم، به دلیل جوان‌تر بودن برگ‌ها، میزان فنول و ترکیب‌های چوبی آن‌ها کمتر و حجم آنتی‌سیانین آن‌ها بیشتر است. به همین دلیل نوشیدن چنین چای‌هایی احساس تازگی بیشتری به ما می‌دهد و کیفیت بالای این نوع چای‌ها باعث ایجاد طعمی‌تلخ‌تر و گس‌تر از چای‌های معمولی در آن‌ها می‌شود. ضمن اینکه برای تهیه چای‌های سالم، برگ‌های پیر و کهنه چای را برداشت نمی‌کنند و این موضوع هم می‌تواند به ایجاد تلخی و البته حس تازگی بیشتر در این چای‌ها کمک کند.

او گفت: از آنجا که این چای ارگانیک از برگ‌های جوان‌تر تولید می‌شود، برای اینکه سلول‌های این برگ‌های جوان، رنگ مورد نظر و دلخواه مصرف‌کننده را بدهند، باید مدت زمان بیشتری داخل آب جوش و روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار سماور یا کتری قرار بگیرند.

چرا باید چای در ظروف فلزی نگهداری شود؟

متخصص تکنولوژی و اصلاح درختان درباره ظروف نگهداری مطمئن چای گفت: انواع چای باید در مکانی نگهداری شود که تا حد امکان رطوبت، نور مستقیم و هوا نداشته باشد زیرا گیاهان خشکی مانند چای، به شدت جاذب رطوبت هستند و امکان دارد کپک بزنند. نکته دوم این است که چای را در صورت امکان در ظروف فلزی، اگر در دسترس نبود در ظروف آلومینیومی، بعد شیشه‌ای تیره‌رنگ (مانند قهوه‌ای)، بعد شیشه‌ای روشن و در انتها پلاستیکی نگهداری کنید. یادتان باشد ظروف فلزی و شیشه‌ای تیره‌رنگ، اجازه برخورد مستقیم نور را به چای یا هر گیاه دیگر نمی‌دهند بنابراین بهترین ظرف برای نگه‌داشتن این محصولات هستند. در ضمن انواع چای سبز و سایر گیاهان را اگر خشک باشند و درست نگهداری شوند، می‌توان حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه ذخیره کرد.

محصولات داخلی بیشتر سالمند تا ارگانیک

یداللهی در پایان با تاکید بر اینکه آگاهی دادن عمومی‌و اطلاع‌رسانی به مردم در مورد محصولات ارگانیک را امری است ضروری دانسته و ادامه می‌دهد: این اطلاع‌رسانی به تدریج در منابعی که در راستای حفظ بهداشت و سلامت عمومی‌قدم برمی‌دارند، انجام می‌شود. در استرالیا و خیلی از کشورهای پیشرفته، فروشگاه‌های ارگانیکی وجود دارند که محصولات آن‌ها از زمان تولید تا عرضه محصول (در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت) تحت نظارت دقیق سازمان‌های بهداشتی قرار می‌گیرند و به همین دلیل می‌توان محصول آن‌ها را محصولی کاملاً ارگانیک نامید و به سالم و طبیعی بودن آن‌ها اطمینان کرد. این در حالی است که به نظر می‌رسد محصولات داخلی که ادعای ارگانیک بودن دارند، بیشتر سالم باشند تا ارگانیک و نتوان به راحتی صفت «ارگانیک» بودن آن‌ها را پذیرفت. با وجود این که این کار تخلف است و فروشنده نباید برای بالا بردن قیمت محصولش، وجدان خود را فراموش کند، همین که موج گرایش و علاقه‌مندی مردم به مصرف محصولات ارگانیک افزایش یافته است، جای امیدواری برای تولید و استقبال از این محصولات در کشور دارد.

آشپزی...
ما را در سایت آشپزی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی بازدید : 344 تاريخ : پنجشنبه 30 آذر 1396 ساعت: 7:08

خبرنامه